Završna faza gradnje

ŠEF ADRISA GRADI VILU U SREDIŠTU ZAGREBA: Na rezidenciju postavljeno najveće staklo ikad ugrađeno u Hrvatskoj

P. N.

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Radovi na budućoj rezidenciji Ante Vlahovića ušli su u završnu fazu, a na zgradu je postavljeno divovsko staklo, najveće ikad ugrađeno u Hrvatskoj – dužine 10,5 metara, visine 2,7 metara i težine 2,3 tone



Zbog radova Preradovićeva ulica, na dijelu od Masarykove ulice do Ulice Petra Berislavića, bila je zatvorena za promet gotovo cijeli dan, javlja Tportal.


Natječaj za projektiranje rezidencijalne vile proveden je prije četiri godine, a vodio ga je Ured ovlaštenog arhitekta Miljenka Bernfesta.


Vlahović je na natječaj, čiji je nagradni fond bio 110 tisuća kuna, sam pozvao tri arhitektonska studija: Suoto Moura Arquitetcos iz Portugala u partnerstvu sa zagrebačkim 3LHD-om, Studio Up iz Zagreba te Jedannajedan arhitektura koja je s Adris Grupom surađivala na projektiranju upravne zgrade kompanije.


Adris odnsono Ante Vlahović gradi rvilu u centru Zagreba / Foto Luka Stanzl/PIXSELL


Adris odnsono Ante Vlahović gradi rvilu u centru Zagreba / Foto Luka Stanzl/PIXSELL





Pobjedu je na kraju odnijela portugalsko–hrvatska kombinacija na čijem je čelu međunarodno priznati portugalski arhitekt Eduardo Suoto de Moura.


Prema pisanju medija, Vlahovićeva vila imat će četiri etaže s bazenom i saunom te reprezentativni ulaz u građevinu s oko 800 metara kvadratnih.


U Preradovićevoj 11 nekad je bio kultni zagrebački restoran Drina, a koji je prije desetak godina kupio Milorad Radovanović Braco, vlasnik tvrtke Euroline i nekadašnji zastupnik Daimlera AG za Hrvatsku.


Budući da je Drina godinama propadala, Radovanović je restoran srušio i na tom je prostoru želio podignuti poslovnu zgradu. No kako je njegova tvrtka došla u financijske probleme, umjesto zgrade niknulo je parkiralište.


Euroline je uskoro završio u stečaju, a atraktivni prostor je završio na javnoj dražbi. Prodavao se za 6,2 milijuna kuna.


Toliko iznosi i investicijska vrijednost nove vile: u natječaju za idejno rješenje navodi se da je ukupno ulaganje teško šest milijuna kuna.


Adris odnsono Ante Vlahović gradi vilu u centru Zagreba / Foto Luka Stanzl/PIXSELL


Adris odnsono Ante Vlahović gradi vilu u centru Zagreba / Foto Luka Stanzl/PIXSELL