Premijer u Splitu

Plenković: Razumjeli smo poruke radnika »Dalmacijavina«, pokušat ćemo naći rješenje

Hina

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL

Foto Miranda Cikotić / PIXSELL



Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak se nakon sjednice Vlade sastao s predstavnicima radnika Dalmacijavina koji su prosvjedovali potražujući da ih se podmiri sa 64 milijuna kuna u stečajnom postupku koji se godinama vodi nad tom tvrtkom, a nakon sastanka je izjavio da razumije poruku radnika te kako će se konzultacije o tome nastaviti.


»Razumjeli smo poruku njihova traženja, a ona se, prije svega tiču pitanja otpremnine i eventualnih načina pronalaženja sredstava u svojevrsnim kompenzacijama s obzirom na nekretnine koje Dalmacijavino još ima u svom posjedu ili je imao. Pokušat ćemo u daljnjim konzultacijama i dijalogu vidjeti postoje li zakonska i pravična rješenja,« rekao je premijer Plenković novinarima.


Dodao je kako su na tom sastanku s radnicima Dalmacijavina bili i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić i ministar financija Zdravko Marić. Po njegovim riječima, u vezi s Dalmacijavinom postoji kontinuiran dijalog Ministarstva financija koje je zaduženo za taj resor.




Na novinarski upit je li nešto konkretno dogovoreno na današnjem sastanku, premijer je rekao kako nakon sastanak koji je trajao petnaest minuta »ne može dati decidiran odgovor na to pitanje jer za to treba dodatna pravna analiza.«


Na upit kako komentira nezadovoljstvo stanara u zgradi, hotelu za samce, u Vukovarskoj ulici koja je na današnjoj sjednici vlade darovana gradu Splitu, Plenković je rekao kako je ministar državne imovine Goran Marić na sjednici vlade obrazložio da se kod stanara te zgrade ništa ne mijenja, nego se mijenja samo vlasništvo zgrade. »Što se tiče njihovih prava (stanara) oni će se regulirati u daljnjim aktivnostima na najuobičajeniji način,« rekao je premijer Plenković.