Aktualno prijepodne

Petrov Plenkoviću: Do kada će hrvatski građani financirati nemar i nesposobnost lokalnih šerifa?

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

Petrov je naveo kako Splitu uoči turističke sezone prijeti ovrha zbog izgubljenog sudskog spora, Rijeka ima proračunski manjak 277 milijuna kuna, a iduće godine je europska prijestolnica kulture. Zagrebu u proračunu fali više od 400 milijuna kuna, a gradonačelnik Bandić tvrdi da kako je on u problemima, onda je i premijer Plenković, rekao je Petrov



ZAGREB U aktualnom prijepodnevu u Hrvatskom saboru zastupnik Mosta Božo Petrov upitao je u srijedu do kada će hrvatski građani financirati nemar i nesposobnost »lokalnih šerifa« s obzirom na stvorene dubioze u proračunima najvećih hrvatskih gradova, a premijer Plenković je rekao kako vlada provodi funkcionalnu decentralizaciju te da je kroz fiskalnu decentralizaciju jedinicama lokalne i regionalne samouprave prepustila 2,1 milijardi prihoda.


Petrov je naveo kako Splitu uoči turističke sezone prijeti ovrha zbog izgubljenog sudskog spora, Rijeka ima proračunski manjak 277 milijuna kuna, a iduće godine je europska prijestolnica kulture. Zagrebu u proračunu fali više od 400 milijuna kuna, a gradonačelnik Bandić tvrdi da kako je on u problemima, onda je i premijer Plenković, rekao je Petrov.


Plenković je rekao kako aktualni splitski gradonačelnik nema veze s izgubljenim sporom i da ga je naslijedio te da postoji mogućnost revizije presude ili nagodba. Pronašli smo rješenje za dugovanje 50 milijuna kuna grada Rijeke prema državi, a za grad Zagreb smo riješili financiranje izgradnje rekonstrukcije rotora na dobrobit svih građana, rekao je premijer. Vezano uz decentralizaciju premijer je istaknuo kako rade na smanjenju nejednakosti među pojedinim hrvatskim krajevima bez obzira tko u njima obnaša vlast.




Petrov je upozorio kako će svi hrvatski građani plaćati oprost dugova, jer ako se nekome oprosti dug nekoga drugoga se zaduži. Funkcioniranje lokalne samouprave ovisi o migu odozgora, sve ovisi o jednom čovjeku, paralizirali ste državu, poručio je Petrov Plenkoviću.