Politički triler

Ovo postaje sve zanimljivije: Zbog dojave Vargi uhićen Tolušićev vozač i kum Milijana Brkića

Hina

Vozač ministra Tomislava Tolušića, Blaž Curić koji je uhićen zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka navodno za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića nešto prije 14 sati doveden je na ispitivanje u sjedište Uskoka



Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) ni Uskok u petak nisu komentirali vijest o uhićenju muškarca koji je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića, a neslužbeno se doznaje da je uhićen vozač ministra Tomislava Tolušića, Blaž Curić.


No, tu informaciju nisu željeli komentirati u MUP-u ističući da je slučaj u nadležnosti Uskoka gdje također nije bilo moguće dobiti nikakvu informaciju.


Jutarnji list objavio je da je policija u srijedu rano ujutro u Zagrebu privela osobu koju sumnjiči da je Vargi dojavio za uhićenje te da je privedeni muškarac vozač je jednog od ministara u Vladi RH.


Doveden u sjedište Uskoka




Vozač ministra Tomislava Tolušića, Blaž Curić koji je uhićen zbog sumnje da je osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka navodno za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića nešto prije 14 sati doveden je na ispitivanje u sjedište Uskoka.


Njegov branitelj, odvjetnik Krešimir Vilajtović koji će nazočiti ispitivanju rekao je novinarima da još nije razgovarao sa klijentom pa ne zna hoće li iznositi obranu ili će se braniti šutnjom.


Zatraži li Uskok nakon ispitivanja određivanje istražnog zatvora za Curića o tome će odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. Prije dovođenja u Uskok, Curića je ispitala policija.


Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u utorak je izjavio kako od nadležnih tijela očekuje da do kraja istraže »apsolutno sve» u najnovijoj aferi »fabriciranih sms poruka«.


Na pitanje novinara vidi li poveznicu Milijana Brkića s najnovijom aferom »fabriciranih poruka«, Plenković je u odgovoru podsjetio da su prije pola godine objavljeni i »navodni sms-ovi« između njega i tadašnje potpredsjednice Vlade Martine Dalić te »bili predstavljeni kao neki jako važan dokaz«.


Brkić je, pak, kazao da bivšega MUP-ova informatičara Franju Vargu iz afere ‘fabriciranih sms-ova’ poznaje dugi niz godina, još dok je radio u MUP-u, ali da nikakve njegove usluge nije koristio te da se prošli tjedan nije čuo s njim.


Dodao je i da su manipulatori iskoristili istragu Uskoka i činjenicu da poznaje bivšega MUP-ova informatičara kako bi protiv njega iskonstruirali laž da je Vargine usluge koristio za unutarstranačke obračune u HDZ-u.


Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu, komentirajući uhićenje njegova vozača Blaža Curića, jer je navodno osumnjičenom Franji Vargi dojavio da mu se sprema uhićenje zbog izrade lažnih SMS poruka, kako očekuje da će »apsolutno svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni«. 


Tolušić: Očekujem da će svi upleteni u ovu aferu biti procesuirani i kažnjeni


»Nemam tu što komentirati, čuo sam jutros da je uhićen jedan od mojih vozača koji radi u Ministarstvu poljoprivrede koji je, između ostalog, vozio i mene«, rekao je Tolušić novinarima pred Banskim dvorima.


»Svaka čast Ministarstvu unutarnjih poslova i DORH-u, a ja očekujem da će apsolutno svi koji su imali prste u ovoj aferi biti procesuirani i kažnjeni«, poručio je Tolušić.


Na upit je li znao da je njegov vozač bio u nekakvoj vezi s Vargom odgovorio je: »Do danas ne«.


Ako se pokaže da su lažne SMS poruke bile korištene za unutarstranačke sukobe, kaže Tolušić, policija i DORH moraju ispitati sve. »Sve se mora kazniti koji su imali prste u tome, sve koji su krivi«, kazao je.