Ministarstvo objašnjava neobjašnjivo

Ni država ne zna što hoće s Clubom Adriatic

Jagoda Marić

Prelijepo zdanje Cluba  Adriatic  u Selcu / Foto Nataša Car

Prelijepo zdanje Cluba Adriatic u Selcu / Foto Nataša Car

Otkrivaju da je trgovačko društvo Prosperus Invest ranije s Clubom  Adriatic  imalo sklopljen dugogodišnji ugovor o zakupu turističkih naselja Perna i Selce, ali ne i od kada je taj ugovor trajao te zašto je bilo potrebno sklopiti novi i zašto radnici Cluba  Adriatic  kao i dosad nisu mogli nastaviti raditi na radnim mjestima



ZAGREB Ministarstvo državne imovine je u odgovorima na naša pitanja oko izdvajanja turističkih naselja Perna i Selce iz Cluba Adratic i davanja tih nekretnina u zakup fondu Prosperus Invest, tek dijelom razjasnilo apsurdnu situaciju u kojoj državna tvrtka Club  Adriatic  ostaje bez tih nekretnina ali nastavlja brinuti o radnicima koji su tamo radili.


Naime, iz Ministarstva kažu da su ta turistička naselja dobili na upravljanje 1. studenoga prošle godine i ponavljaju ono što smo i znali da sklapaju ugovor o zakupu s Prosperus Investom do 1. studenog ove godine, nakon što je takvu odluku donijelo Povjerenstvo za upravljanje državnim nekretninama.


Otkrivaju da je trgovačko društvo Prosperus Invest ranije s Clubom  Adriatic  imalo sklopljen dugogodišnji ugovor o zakupu turističkih naselja Perna i Selce, ali ne i od kada je taj ugovor trajao te zašto je bilo potrebno sklopiti novi i zašto radnici Cluba  Adriatic  kao i dosad nisu mogli nastaviti raditi na radnim mjestima na kojima su očito radili dok je postojao ugovor između državne tvrtke Club  Adriatic  i Prosperusa u kojem je država 50-postotni ulagač.




Ako je taj ugovor istekao nije jasno zašto se potpisivao novi na manje od godinu dana, umjesto da se odmah raspisao natječaj, što je Ministarstvo učinilo u svibnju ove godine i taj je natječaj otvoren do 20. lipnja.