Bourbon Rhode

Na novim satelitskim snimkama uočen objekt, pojavio se video spašavanja trojice članova posade

P. N.

Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 



Portal morski.hr javlja kako se na društvenim mrežama pojavila videosnimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea – Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova.


U videu se vide trojica spašenih, od kojih se jedan penje na brod spasa i na leđima kombinezona ima oznaku kompanije Bourbon.  Svi izgledaju iscrpljeno, posebno dvojica u splavu, a u daljnjim komentarima autor potvrđuje izvornost snimke i objavljuje fotografiju spašenih koji su prilikom spašavanja golih života zadobili ozbiljne ozljede.


Autor je filipinski član posade broda koji je pronašao brodolomce. S obzirom da je još uvijek traga za sedmoricom, uključujući i hrvatskog kapetana Dina Miškića, stiglo mu je nekoliko upita o potvrdi datuma spašavanja, na što je odgovorio da je snimka nastala 28. rujna.




– Drago mi je što smo mogli pomoći, dali smo sve od sebe. Volio bi da smo pronašli i ostale. Snimki ima još, a nakon ovog spašavanja nastavili smo put ka luci prema kojoj smo krenuli – ispričao je za morski.hr


Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna.