Predsjednički kandidat u Dubrovniku

Milanović: Plenković je o Tuđmanu imao najgore moguće mišljenje

Hina

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

»To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja«, rekao je Milanović



DUBROVNIK Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović rekao je u subotu na predizbornom skupu u Dubrovniku kako Andrej Plenković, kojeg zna četvrt stoljeća, o Franji Tuđmanu nikad nije imao lijepe riječi, već najgore moguće mišljenje.


Milanović je napomenuo kako mu je jako simpatično gledati kako su ljudi poput ‘novoprobuđenog i novopečenog štovatelja Franje Tuđmana’ Andreja Plenkovića, za koje zna tko su i što su, razvili duboki afinitet i afekt prema Franji Tuđmanu.


»To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja«, rekao je Milanović.




Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je u subotu u Splitu na svečanoj akademiji u povodu 20. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana istaknuo kako je Tuđman imao ne samo potporu naroda, nego i Katoličke crkve te da je bio istinski hrvatski suverenist koji je tu zadaću ispunio kada je trebalo.


»Bio je vizionar, državnik i čovjekom koji je u najzamršenijim povijesnim okolnostima pronašao snage i prepoznao veliki prijelomni trenutak na europskom kontinentu da realizira svoju ideju slobodne i samostalne hrvatske države«, rekao je, uz ostalo, Plenković.