Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Ispis članka: Martina Dalić podnijela zahtjev za ostvarivanjem naknade: U godinu dana platit ćemo joj još 166 tisuća kuna - Novi List

NoviList.hr

Martina Dalić podnijela zahtjev za ostvarivanjem naknade: U godinu dana platit ćemo joj još 166 tisuća kuna

Šest plus šest

30. svibanj 2018 21:11

Napisao: HINA

Martina Dalić, objavljeno je, podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Prema zakonu, bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana

Snimio Darko JELINEK

ZAGREB Bivša potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić, dva tjedna nakon ostavke, podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika.

Informacija je objavljena u Dnevniku Nove TV, kojem je, kako su naveli, to potvrđeno iz Vlade. Dalić je iskoristila svoje zakonsko pravo te će šest mjeseci primati punu, a šest mjeseci pola plaće koju je imala na dužnostima koje je obnašala.

Dalić će, kako je navedeno, sljedećih šest mjeseci primati mjesečno po 18.470 kuna, a potom, šest mjeseci 9.200 kuna. Znači da će ukupno primiti 166.020 kuna u godinu dana.

 Martina Dalić, objavljeno je, podnijela je zahtjev za ostvarivanje naknade koji je riješen sukladno Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika. Prema zakonu, bivšoj potpredsjednici Vlade Martini Dalić nije dopušteno zapošljavanje u bilo kojoj privatnoj tvrtki na poziciji u upravama u roku godinu dana otkako je napustila Vladu.