Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Ispis članka: Ivo Sanader završio u bolnici: Danas je iz Remetinca prevezen u Kliniku za infektivne bolesti - Novi List

NoviList.hr

Ivo Sanader završio u bolnici: Danas je iz Remetinca prevezen u Kliniku za infektivne bolesti

Upalni proces

13. rujan 2019 11:28

Napisao: HINA

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

snimio Darko Jelinek

ZAGREB - Bivši premijer Ivo Sanader, koji u remetinečkom zatvoru izdržava kaznu zbog primanja 'provizije' u slučaju Planinska, danas je zbog upalnih procesa hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu.

Zbog Sanaderovog zdravstvenog stanja danas je na zagrebačkom Županijskom sudu odgođen nastavak suđenja u aferi Ina – MOL u kojoj Uskok bivšeg premijera i prvog čovjeka mađarskog MOL-a, hrvatskom pravosuđu nedostupnog Zsolta Hernadija, tereti za primanje i davanje mita.

Kako je rekla sutkinja Maja Štampar Stipić, iz remetinečkog zatvora telefonski su uoči rasprave obavijestili sud da je Sanader u srijedu odveden u KBC Zagreb gdje je trebao operirati koljeno. Budući su Sanaderu ustanovljeni upalni procesi, on nije podvrgnut operativnom zahvatu te je s Rebra prebačen u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević gdje je zadržan na liječenju.

Budući da njegov branitelj Čedo Prodanović, sukladno Sanaderovoj izričitoj uputi, nije bio suglasan da se rasprava provede u njegovoj odsutnosti, u petak je odgođen nastavak ispitivanja svjedoka Stephana Hurlimanna putem videolinka iz Švicarske.

Ponovljeno suđenje Sanaderu i nedostupnom Hernadiju počelo je na zagrebačkom Županijskom sudu 23. listopada. Sanader je tada odbacio sve optužbe, kao i na prvom suđenju na kojem Hernadi još nije bio optužen.

Osim za prepuštanje upravljačkih prava u Ini, za što je preko tvrtke Roberta Ježića navodno trebao primiti 10 milijuna eura, Uskok Sanadera u slučaju Ina-MOL tereti i da je s Hernadijem dogovorio izdvajanje nerentabilnog dijela plinskog poslovanja iz Ine. Optužnicom je predloženo i da Sanader, ako ga se osudi i presuda postane pravomoćnom, državi vrati 10 milijuna eura.