Nova stranka

Ivan Kirin iz HSP-a dr. Ante Starčević prelazi u – HDZ

P. N.

Do novog političkog transfera dolazi nedugo nakon što je HDZ odlučio kako na ove izbore neće ići u koaliciju s "pravašima" Pere Ćorića, a ovaj mu potom objavio "rat" i raskidanje svih odnosa



Donedavni saborski zastupnik HSP-a dr. Ante Starčević, riječki kirurg Ivan Kirin prelazi u HDZ.


Do novog političkog transfera dolazi nedugo nakon što je HDZ odlučio kako na ove izbore neće ići u koaliciju s “pravašima” Pere Ćorića, a ovaj mu potom objavio “rat” i raskidanje svih odnosa.


Kirin će, javlja Slobodna Dalmacija, iskaznicu svoje nove stranke dobiti idući tjedan u Rijeci.




– Hrvatska mora krenuti drugim smjerom u strateške promjene, a svi koji tako mislimo, dobro je da se nađemo na istom mjestu i imamo ista stajališta. U zadnjem sazivu Sabora, rasprave su se neprimjereno vrodile samo na ideološkom planu, s obje strane, i to nije dalo rezultate, prenosi Slobodna Kirinove razloge promjene stranke.


Plenković se u Dubrovniku danas pohvalio uzlaznim trendom potpore HDZ-u. Osudio je i provokacijama nazvao jučerašnje incidente u Kninu, no policijsku prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona zbog stihova „Za dom spremni“, nije htio komentirati.


– Ako je netko spreman zlorabiti taj dan, to sigurno nije Hrvatska demokratska zajednica – rekao je Plenković u Dubrovniku.