Plaće u prosvjeti

HNS-ov Batinić zaprijetio premijeru Plenkoviću izlaskom narodnjaka iz koalicije

P. N.



HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić izjavio je u petak uoči koalicijskog sastanka u Vladi da HNS nije zadovoljan statičkim djelovanjem premijera Andreja Plenkovića, dodavši da je povećanje plaća u obrazovanju politički prioritet HNS-a.


Upitan kako komentira nezadovoljstvo premijera time što je HNS-ova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak podržala školske sindikate u zahtjevima za većim plaćama, Batinić je izjavio kako niti HNS nije zadovoljan Plenkovićevim statičkim djelovanjem.


»Središnji odbor HNS-a donio je odluku da su plaće u prosvjeti politički prioritet. Jednako tako, i dalje vjerujemo u dijalog i da će se novci osigurati«, izjavio je za N1.




Upitan kakvi će biti potezi HNS-a ako Vlada ne udovolji zahtjevima za povećanjem plaća, Batinić je kazao da kako je Središnji odbor HNS-a definirao plaće u obrazovanju političkim prioritetom.


»Jednako tako na Središnjem odboru donijeli smo odluku o ulasku u ovu koaliciju, pa tako Središnji odbor može donijeti i odluku o izlasku iz koalicije«, rekao je.