Za vikend oštra promjena

Čini se da ljeto sada zapravo odlazi, temperature će idući tjedan biti i dvostruko niže

P. N.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Idući tjedan, prema prognozi DHMZ-a, u unutrašnjosti će biti nestabilno vrijeme, dok će dnevni maksimum temperatura biti oko 15 stupnjeva



Neobično dug niz suhih, sunčanih i iznadprosječno toplih dana potrajat će do petka, a potom slijedi oštra promjena vremena. Od vikenda je vrlo velika vjerojatnost nestabilnijeg, svježijeg i vjetrovitijeg vremena, uz povremenu mjestimičnu kišu i grmljavinu.


U većem dijelu Hrvatske danas će biti stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme. U Dalmaciji, osobito prema otvorenom moru, povremeno umjerena naoblaka uz mogućnost za malo kiše, a poslijepodne je moguć poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna sumaglica i magla. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30 °C.U Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavat će sunčano i danju vrlo toplo, mjestimice i vruće. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatrura zraka od 11 do 14 °C, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.


I u petak u unutrašnjosti još pretežno sunčano i vrlo toplo. U subotu naoblačenje uz kišu, često u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, te umjerenim i jakim sjevernim i sjeveroistočnim vjetrom, s kojim će osvježiti, najprije na zapadu, zatim i drugdje. U nedjelju djelomično razvedravanje, a u utorak se ponovno povećavana vjerojatnost za mjestimičnu kišu.




I na Jadranu u petak pretežno sunčano i vrlo toplo, mjestimice i vruće. U subotu nestabilno uz pljuskove i grmljavinu, najprije na sjevernom dijelu, a do kraja dana i drugdje. U nedjelju djelomice sunčano i uglavnom suho, a vjerojatnost za novu kiša povećava se u utorak. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, u subotu u početku jugo koje će na sjevernom dijelu okrenuti na mjestimice jaku buru, koja će se tijekom nedjelje proširiti na cijelu obalu, piše HRT.


Idući tjedan, prema prognozi DHMZ-a, u unutrašnjosti će biti nestabilno vrijeme, dok će dnevni maksimum temperatura biti oko 15 stupnjeva. Ništa toplije neće biti niti na Jadranu, gdje bi od utorka opet trebalo biti sunčano, ali i prilično svježe.