Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. veljače 2020.
Ispis članka: VATRENA STIHIJA Otkriven uzrok katastrofalnog požara na Škurinjama. Zna se i što je sve izgorjelo - Novi List

NoviList.hr

VATRENA STIHIJA Otkriven uzrok katastrofalnog požara na Škurinjama. Zna se i što je sve izgorjelo

Velika materijalna šteta

19. veljača 2018 11:45

Napisao: P. N.

Očevid je započeo jučer oko 15 sati u suradnji policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba

Foto: S. JEŽINA

"Danas je nastavljen očevid požara koji je buknuo u skladištu riječke tvrtke u petak, 16. veljače oko 21 sat na području Škurinja u Rijeci. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici JVP Rijeka i DVD-a s područja Viškova i Grobnika. Policija je od prve dojave prisutna i osigurava mjesto događaja.

Očevid je započeo jučer oko 15 sati u suradnji policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci.

Prema dosad utvrđenom, uzrok požara je ljudska radnja. U požaru je izgorjelo pet hala skladišta navedene tvrtke, zatim skladište druge tvrtke te autopraonica u vlasništvu hrvatskih državljana.  Prema prvim procjenama, nastala materijalna šteta je znatna.", navodi se u policijskom priopćenju.

Kako neslužbeno doznajemo, formulacija o ljudskoj radnji kao uzroku požara ne znači da je požar namjerno izazvan već se vjerojatno radi o nepažnji.