Predaja oružja

U kući u Otočcu držao eksplozivni arsenal

Marin Smolčić

Snimio M. S.

Snimio M. S.

Riječ je o 1157 komada raznog streljiva, 7 tromblonskih mina, 16 ručnih bombi, jednoj  minobacačkoj mini, 15 detonirajućih kapsula i 6 komada plastičnog eksploziva



OTOČAC Mnoge kuće diljem Like i dalje su omiljena meta provalnika. Koristeći odsutnost vlasnika provalnici upadaju u takve kuće i odnose sve iole vrijedno. Tako je u vremenu od 1. svibnja do 17. lipnja 2019. godine u Vrhovinama kod Otočca  nepoznati počinitelj iskoristio odsutnost 62-godišnjeg vlasnika i provalio u obiteljsku kuću.


Dok u drugim slučajevima lopovi kradu i keramičke pločice sa zidova, ovoga puta pokraden je razni alat i mnoštvo alkoholnih pića.


 




Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava. Kako je krenula dosadašnja bilanca provala, ova bi godina po tome pitanju mogla zasjeniti i 2018.


 


Svakako dobra vijest stiže iz Otočca gdje je jedan građanin jučer pozvao policiju kako bi predao mali arsenal kojega je držao doma. Riječ je o 1157 komada raznog streljiva, 7 tromblonskih mina, 16 ručnih bombi, jednoj  minobacačkoj mini, 15 detonirajućih kapsula i 6 komada plastičnog eksploziva.


 


Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske sve je izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.