Malo se "zaletio"

Splićanin na autocesti nabrijanim mercedesom jurio više od 250 km/h!

Marin Smolčić

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ



GOSPIĆ Prema podacima Policijske uprave ličko-senjske protekloga vikenda nastavljen je serijal provala i krađa iz obiteljskih kuća diljem Like i Primorja. U Senju je nepoznati lopov i vandal provalio je u obiteljsku kuću u vlasništvu 44-godišnjaka s područja Otočca. Pri tome je ukrao parfeme, čokolade i razbio televizor.


Ove subote u Brinju nepoznati lopov opet provalio je u benzinsku pumpu INA-e, po drugi puta u mjesec dana. I ovoga puta je ukrao veću količinu cigareta. Kao i ranije, policija nije uhitila počinitelja.


Dok traje turistička sezona, do tada će biti i lopova. Tako je u subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera nepoznati  „dugoprstić“ je iz ruksaka u vlasništvu 67-godišnje državljanke Kine ukrao novčanik s većom količinom novca i kreditne kartice.




Provaljeno je i u jedan automobil u Barić Dragi kod Karlobaga. Nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil švicarske nacionalne oznake, u vlasništvu 35-godišnjeg njemačkog državljanina. Očito razočaran sadržajem u automobilu ništa nije ukrao.   


Na auto cesti A-1 opet padaju rekordi. Najveća utvrđena brzina kretanja vozila od 255 km/h izmjerena je u subotu na autocesti u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.


Za upravljačem sportskog Mercedesa  sjedio je 50-godišnji Splićanin. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.