Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. veljače 2020.
Ispis članka: Šatorašu Josipu Klemmu potvrđena presuda: Mora na godinu dana u zatvor - Novi List

NoviList.hr

Šatorašu Josipu Klemmu potvrđena presuda: Mora na godinu dana u zatvor

Izvlačenje novca iz tvrtke

8. srpanj 2019 16:58

Napisao: Portal Novilist.hr

Foto Denis Lovrović

Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je Josip Klemm 2017. godine osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, javlja 24 sata.

Vlasnik tvrtke Klemm security i čelnik braniteljske Udruge specijalne policije, te jedan od predvodnika šatoraškog prosvjeda branitelja iz Savske, optužen je da je od 2005. do 2007. iz svoje tvrtke, uz pomoć suradnika izvukao, gotovo tri milijuna kuna. Pritom je utajio 593 tisuće kuna poreza na dobit. Klemm je od početka suđenja poricao krivnju.

Najpoznatiji među Klemmovim suradnicima s kojima je na početku procesa bio optužen, Radovan Štetić, bio je jedan od osumnjičenih pripadnika tzv. zagrebačke zločinačke organizacije iz 90-ih, koji je kasnije odgovarao i zbog prijevare, odnosno izvlačenja novca u slučaju u kojem je jedan od osumnjičenih bio sin šefa zagrebačke policije Saša Burušić.

Tužiteljstvo je Klemmu stavilo na teret da je od veljače 2005. do ožujka 2007. kao odgovorna osoba tvrtke Klemm security, ‘osmislio način na koji će iz tog trgovačkog društva neosnovano obavljati isplate u svoju korist, te nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune drugih trgovačkih društava koja su mu, prema ranijem dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge’.