Nezapamćen zločin

Rođak oca koji je bacio svoju djecu: ‘Ne želimo s njime imati posla. Lagao je, krao, kockao’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook

- Strašno, ali ne čudim se. On je problematičan od rođenja. S njim nitko od obitelji ne želi imati posla, ispričao je rođak



PAG Josip Rođak danas je svoje četvero djece u sumanutom činu bacio s prvog kata kuće u Pagu. Ozlijeđena djeca starosti 3, 5, 7 i 8 godina zaprimljena su u zadarsku bolnicu u 8.15 sati. Ispostavilo se da su dvije djevojčice od 7 i 8 godina teško ozlijeđene, dok dječak od 3 i djevojčica od 5 godina imaju lakše ozljede.


Što se tiče teško ozlijeđenih djevojčica, osmogodišnjakinja je pri svijesti i stabilizirana. Već je bila na operaciji. Najteže ozljede zadobila je sedmogodišnjakinja, ima brojne ozljede glave i grudnog koša, te još nije stabilno.


Djevojčica od pet godina je nagruvana te ima nagnječenja prsnog koša, a trogodišnji dječak je također stabilno. No, kontrolne snimke otkrile su da ima zraka u trbušnoj šupljini, što sugerira na ozljedu pluća.




24 sata dobila su na telefon daljnjeg Josipovog nećaka.


Što je sad napravio?


Na telefon smo dobili daljnjeg Josipova nećaka. Na pitanje 24 sata ima li veze s Josipom Rođakom, uzvratio je: “Što je sad napravio?”.


Pojasnili su mu o čemu se radi pa je nastavio:


– Strašno, ali ne čudim se. On je problematičan od rođenja. S njim nitko od obitelji ne želi imati posla.


Odrastao je u Virovitici no oduvijek krade, laže, kocka…


Bio je grdan novac dužan još kao maloljetnik pa je negdje s 14 godina morao otići iz Virovitice jer su ga svi proganjali.


Ne znam više gdje je završio, čini mi se u Pakracu. No ovo je vrhunac. Strašno, ispričao je rođak za 24 sata.


Radio u kampu Šimuni


Otac koji je jutros bacio četvero djece s prvog kata kuće u Pagu, s visine od šest metara, pri čemu je dvoje djece teško ozlijeđeno, radio je u kampu u Šimunima kao noćni čuvar.


“U ovom trenutku ne možemo niti želimo komentirati tragediju koja se dogodila na Pagu, istraga je u tijeku, sve je u rukama nadležnih državnih tijela. Potvrđujemo da je spomenuti muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Osuđujemo svaki oblik nasilja, a najviše nasilje koje se vrši nad najranjivijim skupinama”, poručili su.


U tom se kampu zaposlio 1999. godine, pa nakratko prešao u drugu firmu te se na posao u kamp Šimuni vratio 2002.


Supruga pila u kafiću


Jedan od bivših zaposlenika kampa ispričao je svoja sjećanja o muškarcu kojeg su zvali Joka.


“Njegova žena je dolazila u kamp na mini disco. Ona je ostavila djecu nama, da se mi brinimo o njima, dok je ona išla piti u kafić”, ispričao je za Index.


“Djeca su bila užasno prljava”, rekao je, dodajući kako je zbog nedoličnog ponašanja majci bio zabranjen ulaz u kamp.


Djeca u kriminalnom stanju


Kad sam ih vidio kako leže na betonu, djeca su bila u kriminalnom stanju, kao da su bila u logoru, rekao je za 24 sata šokirani vlasnik kuće u kojoj je živjela obitelj na Pagu.


Bernard Maričević (85) ispričao je kako je prvo čuo dječji plač. Kada je istrčao iz kuhinje, troje djece u pidžamicama već je ležalo na betonu, a četvrto je pomahnitali otac bacao s balkona.


– Počeo sam dozivati majku, a ona je dotrčala dolje i vikala: ‘Kurvin sine’. Nismo ih smjeli dignuti, samo da vidimo jesu svi živi, ja sam uzeo malog od dvije i pol godine, odnio ga kod sebe i pokrio ga dekom, rekao je Maričević za 24 sata.


Muškarac je onda pobjegao, sjeo je u auto i odjurio na policiju, ispričao je vlasnik kuće. Dodao je da su bili dobri podstanari i da nije imao problema s njima.