Bilo propusta

Pojedini zadarski policajci na disciplinskim postupcima zbog slučaja premlaćivanja 18-godišnjakinje

Hina

Foto ilustracija

Foto ilustracija

Prema pisanju medija 18-godišnjakinju je u kafiću sredinom lipnja brutalno premlatio Darko Kovačević zvani Daruvarac, a majka ozlijeđene djevojke u medijima je prozvala zadarsku policiju, optužujući ih da su slučaj htjeli zataškati



Policijska unutarnja kontrola zaključila je da zadarski policajci koji su radili na slučaju pretučene 18-godišnjakinje „nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice“, ali da njihovi propusti ipak nisu utjecali na „otkrivanje i uhićenje počinitelja te podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu“.


Izvanredni nadzor u zadarskoj policiji proveo je stručni tim Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra unutarnjih poslova koji je zaključio da su „po saznanju o počinjenim kaznenim djelima“ zadarski policajci proveli kriminalističko istraživanje nad počiniteljem, uhitili ga i predali pritvorskom nadzorniku te dostavili posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.


„Usprkos navedenom postupanju, prilikom nadzora je utvrđeno kako pojedini policijski službenici nisu pravodobno poduzeli sve zakonom propisane mjere i radnje kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovih kaznenih djela.




Zbog navedenih propusta protiv njih će načelnik Policijske uprave zadarske poduzeti daljnje mjere radi utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti.


Nadzorom je također utvrđeno kako navedeni propusti, u konačnici, nisu utjecali na otkrivanje i uhićenje počinitelja te podnošenje odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu“, izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.


Prema pisanju medija 18-godišnjakinju je u kafiću sredinom lipnja brutalno premlatio Darko Kovačević zvani Daruvarac, a majka ozlijeđene djevojke u medijima je prozvala zadarsku policiju, optužujući ih da su slučaj htjeli zataškati. Tvrdila je i da je Kovačević “policijski druker”, zbog čega mu je u više navrata progledano kroz prste, no policija je to odbacila navodeći da je među 40 prijava bio osumnjičen i za napad na policajca.