Sudit će joj se

Htio seks i skidanje uroka pa ostao bez 12 tisuća kuna: Evo kako je varala “Marinela”

Slavica Kleva

Prevarantica je mladića privlačila nuđenjem putenih užitaka i djelovala  oko željezničkog kolodvora / arhiva NL

Prevarantica je mladića privlačila nuđenjem putenih užitaka i djelovala oko željezničkog kolodvora / arhiva NL

U nepunih sedam dana, kako stoji u optužnom aktu, Adrijana Ademi je 24-godišnjeg mladića, koji joj se javio na oglas za pružanje erotske masaže, uspjela slatkorječivošću opelješiti za veliku svotu novca



Protiv 23-godišnje Adrijane Ademi Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu zbog prevara. Istraga protiv osumnjičene je okončana točno mjesec dana nakon što je optuženoj određen istražni zatvor koji joj je u međuvremenu i produljen.


U nepunih sedam dana, kako stoji u optužnom aktu, Ademi je 24-godišnjeg mladića, koji joj se javio na oglas za pružanje erotske masaže, uspjela opelješiti za oko 12 tisuća kuna.


Prvi dogovoreni susret zbio se na riječkom željezničkom kolodvoru, predstavila mu se lažnim imenom Marinela te odmah shvatila da pred njom stoji emocionalno potreseni mladić koji je netom prekinuo vezu s djevojkom. Odmah mu je uzela 600 kuna za pružanje seksualnih usluga, ali i »neobavezno spomenula« da jednoj ženi koju poznaje treba zamijeniti nešto novaca iz eura u kune.


Kupovao joj u ZTC-u




Predložila mu je da joj, ukoliko želi zaraditi od transakcije, preda novac, ako ga ima. Mladić je, još uvijek ne slutivši prevarne namjere, otišao na bankomat, podignuo dvije tisuće kuna pa ih predao »Marineli«, nakon čega je ona otišla. Te večeri mu se više nije javljala.


Već drugog dana, nakon što ju je mladić uporno zvao, javila se i kazala da ima novac koji je za njega navodno promijenila u eure. Opet su se našli u blizini željezničkog kolodvora pa mu predložila da bi mu pružala još seksualnih užitaka za taj novac koji joj je dao za transkaciju pa zatražila još kuna kako bi mu ih promijenila u eure. Opet je nasjeo, podignuo tri tisuće kuna i dao joj ih. Tog istog popodneva opet su se našli, ovaj put u trgovačkom centru ZTC, opet mu je nudila tijelo i erotske užitke. No, prije nego li mu je obećala da će ga odvesti do žene koja ima njegove eure, zatražila je da joj, kad su već u trgovačkom centru, kupi neku robu, ali i obećala da će mu taj novac vratiti. Krenuli su u Plodine gdje joj je kupio za tisuću kuna vrijednosti prehrambenih namirnica, pa dekicu i jastuk u Woman secretu za 230 kuna, pa u trgovini Deichmann dva para ženskih i jedan par dječjih cipelica ukupne vrijednosti osamstotinjak kuna. Sveukupno, potrošila je na njegov račun oko dvije tisuće kuna.


Nakon uspješnog šopinga, pri ponovnom susretu drugi dan uvjerila ga je »da je netko njega urekao pa je zbog toga nesretan ali ona zna kako će mu pomoći«. »Upoznat ću te s osobom koja skida uroke«, kazala mu je pa su se na kolodvoru sat poslije ponoći susreli svo troje. Tada ga je upoznala s nepoznatom muškom osobom, predstavivši ga kao »hodžu«, osobu koja će mu skinuti uroke, objasnivši žrtvi »da su mu svi novci koje je zaradio u Dublinu ukleti« i da bi zapravo bilo najbolje da budu kod »hodže«, da on s njih skine uroke. I mladić je pristao, pa se Adrijana Ademi sjetila da bi »hodži« trebalo za usluge kupiti cigarete pa su svi zajedno otišli do benzinske pumpe gdje je mladić kupio nekoliko šteka cigareta za 850 kuna. Dodatno je zatražila i tisuću kuna za »hodžu«. Tada su se rastali, ali već drugog dana ponovo sastali u ZTC-u »jer hodža ne prima novac na ruke, stoga mu treba kupiti neke stvari«.


Oročena ušteđevina


Petog dana intenzivnog druženja našli su se ponovo u ZTC-u kad je mladiću optužena »priznala« da ima ušteđevinu od 150 tisuća kuna, ali joj je oročena. S obzirom na to da je neko povjerenje među njima postojalo, privoljela je mladića da zaključi pretplatničke ugovore s teleoperaterima na svoje ime, uzme mobilne uređaje pa ih preda njoj. Uvjeravala ga je da će nakon isteka oročenja podmirivati sve mjesečne rate i obveze koje budu proizašle iz zaključenih ugovora pa njemu davati novac na ruke. Mladić je, uvjeren da ona govori istinu, sklopio s T-comom ugovor za mobitel Samsung Galaxy uz obvezu plaćanja na 24 mjeseca, pa potom u VIP-u pretplatnički odnos i još jedan isti mobilni uređaj, pa na kraju i u poslovnici Tele2 uz dobiven još jedan mobilni uređaj. Odmah joj je dao 400 kuna, a ukupno ga je pri tim transkacijama oštetila za nešto više od tisuću kuna.


I konačno je mladiću sinulo da je riječ o prevari, pokucao je na vrata policije pa im sve detaljno ispričao. Adrijana Ademi je vrlo brzo uhićena i provedena u istražni zatvor.


Tužitelj je pledirao da se optuženoj produlji pritvor ne samo zbog brojnih inkriminacija za koje se tereti po ovom optužnom aktu i zbog visine prevare, već i zbog snažne kriminalne volje da dođe do novca na štetu oštećenog mladića. Naglašena je činjenica da je Adrijana Ademi višestruko osuđivana, da je u dva postupka osuđena zbog iznude i prijetnje, da je djelo počinila u roku kušnje, a protiv nje su u tijeku još dva sudska postupka zbog kaznenih djela krađa pa sve to ukazuje da postoje osobite okolnosti da bi boravkom na slobodi mogla ponoviti ili počiniti teže kazneno djelo.