Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 2° 1
Sutra: 2° 2° 1
21. siječnja 2020.
Ispis članka: Dovršen očevid strašne nesreće na pružnom prijelazu kod Duge Rese - Novi List

NoviList.hr

Dovršen očevid strašne nesreće na pružnom prijelazu kod Duge Rese

Poginuo mladi par

19. veljača 2018 15:01

Napisao: HINA

Foto Robert Anić / PIXSELL

Očevidom je utvrđeno da se nesreća na prijelazu ceste preko pruge u Donjem Zvečaju u kojoj je u nedjelju, 18. veljače poginuo mladi par, dogodila jer se vozač nije zaustavio na zvučno svjetlosni signal na prijelazu te je u njega udario teretni vlak, izvijestila je u ponedjeljak karlovačka Policijska uprava.

Nesreća se dogodila u nedjelju, 18. veljače oko podneva na magistralnoj željezničkoj pruzi Zagreb-Rijeka. Teretni vlak, koji je vozio iz Zagreba prema Ogulinu, nakon udara je još 200-tinjak metara gurao renault megane.. Automobil je vozio 32-godišnjak, a s njim je bila i njegova 29-godišnja supruga. Oboje su poginuli. Očevid je vodio zamjenik županijske državne odvjetnice.

Karlovačka policija je izvijestila da je i nesreća koja se dogodila 16. veljače na pružnom prijelazu Orlovac završila smrću vozača. On je u nesreći bio teško ozlijeđen, a naknadno je umro u bolnici, priopćeno je u ponedjeljak iz policije.

Ta se nesreća dogodila kad je 85-godišnji vozač VW pola, unatoč svjetlosnom upozorenju o nailasku vlaka, probio brklju i udario u prolazeći teretni vlak.