Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
25. siječnja 2020.
Ispis članka: Čistio prozor u Jedrarskoj ulici u Rijeci: Pao s osam metara visine, tenda mu spasila život - Novi List

NoviList.hr

Čistio prozor u Jedrarskoj ulici u Rijeci: Pao s osam metara visine, tenda mu spasila život

Pad s drugog kata

17. srpanj 2015 10:51

Napisao: Fiore Vežnaver

Pio sam s društvom kavu na terasi lokala, kada smo odjedanput čuli: »Tras!« Čovjek se srušio uz susjedni lokal! Prijatelj koji je sjedio uz mene gledao je u tom smjeru i rekao mi da je vidio kako se nesretni čovjek najprije survao na tendu, a onda pao na tlo, kaže očevidac

Snimio Vedran KARUZA

 Tridesettrogodišnji muškarac ozlijeđen je u četvrtak u nesvakidašnjoj nesreći u Jedrarskoj ulici u središtu Rijeke,  kada je pao s prozora na drugom katu kojeg je čistio. Vozilom Hitne pomoći žurno je prebačen za bolnicu, ali, srećom, nije posebno ozbiljno stradao; teže je ozlijeđen, ali mu život nije u opasnosti. Sigurno bi prošao mnogo gore, tvrde upućeni u slučaj, da nije pao na tendu kafića u prizemlju zgrade koja mu je ublažila pad na asfalt.

– Pad na tendu spasio mu je život, kazalo nam je nekoliko očevidaca, gostiju više kafića u Jedrarskoj ulici, koji su ispijali jutarnju kavu kad se nesretni radnik survao s prozora kojeg je čistio.

Prije nesreće pred zgradom broj 5 u Jedrarskoj, bočnoj ulici uz riječku Gradsku biblioteku, nesretni 33-godišnjak čistio je prozor na 2. katu, kada je, zacijelo zbog nepažnje, s visine od oko osam metara pao na tlo.

Snimio Fiore VEZNAVER
Pao na tlo s osam metara visine, snimio Vedran Karuza

– Pio sam s društvom kavu na terasi lokala, kada smo odjedanput čuli: »Tras!« Čovjek se srušio uz susjedni lokal »Citta Vecchia«! Prijatelj koji je sjedio uz mene gledao je u tom smjeru i rekao mi da je vidio kako se nesretni čovjek najprije survao na tendu, a onda pao na tlo. Srećom, promašio je  betonsku vazu, barem se meni čini. Udarac o asfalt je, sigurno, i ovako bio snažan, ali su posljedice sigurno manje nego da je nesretnik pogodio vazu, a prije toga mu pad nije ublažila tenda, priča nam sredovječni Riječanin, dodajući da je, koliko je on čuo, riječ o poslovnom prostoru na kojem je radnik čistio prozor.

– Čovjek je nakon pada na tendu skliznuo dolje. I sami možete vidjeti da na mjestu pada ima nešto krvi, no čovjek je nakon pada bio pri svijesti. Odmah je netko nazvao Hitnu pomoć, medicinska ekipa je brzo došla i ukazala mu pomoć. Stradali čovjek je bio priseban, vidjeli smo da razgovara s medicinskom ekipom. Sigurno je da je zadobio  ozljede, ali nama u uličici na terasama, koji smo sve to promatrali, čini nam se da čovjek i nije tako ozbiljno stradao. Bez tende koja mu je ublažila pad, bolje je ne spekulirati što bi bilo s njim. Dosta je visoko taj prozor, na oko osam metara je od tla, opisuje jedan od gostiju kafića u uličici.

O slučaju je odmah alarmirana i policija, čiji su djelatnici, nakon ukazane pomoći stradalniku koji je prebačen za bolnicu, trakama ogradili mjesto događaja i blokirali ulicu, kako bi se nesmetano odvijao očevid.