Goran i Dragan

Bratski švercali, bratski pali: Vođe BBB-a i Delija zajedno u kamionu vozili 170 kg marihuane

Portal Novilist.hr

Foto MUP, Pixsell

Foto MUP, Pixsell

Uhićeni su državljanin Hrvatske, 44-godišnji bivši vođa BBB-a Goran Hajduković-Čupko i državljanin Srbije Dragan Pavlović (47), jedan od vođa Delija



KARLOVAC Otkriven je identitet Hrvata i Srbina, koje je policija u srijedu uhitila kod naplatnih kućica autoceste A1 u Karlovcu, jer su u kamionu u u vrećama i paketima građevinskog stiropora vozili 170 kg marihuane.


Uhićeni su državljanin Hrvatske, 44-godišnji bivši vođa BBB-a Goran Hajduković-Čupko i državljanin Srbije Dragan Pavlović (47), jedan od vođa Delija, navijačke skupine koja prati beogradsku Crvenu zvezdu, doznaju 24 sata.


Osim marihuane policija je kod njih pronašla i oduzela 0,7 g kokaina, dva pištolja marke Glock i 53 komada streljiva, a zaplijenjena droga najveća je ove godine na području PU karlovačke.




Za upravljačem kamiona sjedio je Hajduković koji je i ranije punio rubrike crne kronike. Hajduković je do sada u tri navrata bio optužen za pokušaj ubojstva.


Prije 18 godina je nakon navijačkog sukoba u Dubravi nožem napao dvojicu navijača Hajduka koji su zadobili teške ozljede, a Hajduković je bio oslobođen optužbe za pokušaj ubojstva.


Ispred diskoteke Sokol je 2005. godine u redara ispalio tri hitca nanijevši mu po život opasne ozljede koje su liječnici uspješno sanirali, a Hajduković je tada pobjegao i za njim je bila raspisana tjeralica.


Uhićen je tri godine kasnije za vrijeme europskog nogometnog prvenstva u Austriji na njemačko-austrijskoj granici s lažnim dokumentima i spaljenim jagodicama na prstima. Neko vrijeme je bio proveo u zatvoru, no ubrzo je nastavio s ispadima.


Tako je 2010. godine pijan u nacističkoj odori u kafiću Krivi put napao i prijetio dvojici zaštitara, posegao je za pištoljem koji je u gužvi nekontrolirano opalio, no bez posljedica.


Svojevremeno je Hajduković na radiju vodio emisiju, vodio je i svoj kafić, glumio je u domaćem filmu ‘Ti me nosiš’.


Policija Hajdukovića i 47-godišnjeg kolegu, državljanina Srbije sumnjiči za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a zbog posjedovanja oružja protiv Hajdukovića će Općinskom sudu u Karlovcu biti proslijeđen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, pišu 24 sata.