Ubojstvo u Splitu

Ante Prnjak najvjerojatnije ubijen u blizini Tugara pa prenesen na terminal

Hina

NL arhiva

NL arhiva



SPLIT Albanac (27) koji je jutros nešto prije 9 sati u velikoj akciji splitske policije uhićen na autobusnom kolodvoru u Omišu ubio je Antu Prnjaka (36) automatskom puškom, najvjerojatnije u blizini Tugara i ostavio ga na splitskom Transportno trgovačkom terminalu, doznaje se u policiji.


Kako Hina doznaje iz policijskih izvora, automatska puška kojim je počinjeno ubojstvo otkrivena je par sati nakon pronalaska mrtvog tijela nedaleko protupožarnog puta Račnik kod Tugara.


Oružje je pronađeno kada su inspektori u civilu pozvani na očevid zapaljenog 15 godina starog BMW-a u vlasništvu ubijenog Prnjaka. Tražeći tragove na vozilu policajci su pronašli pušku koja ih je uz rekonstrukciju cijelog događaja, ali i pretragu terena i operativni rad, dovela do uhićenog Albanca.




Automatska puška je tako postala ključni dokaz i »okidač« da se krene u akciju hvatanja ubojice. Policija je, kako se doznaje, u akciju krenula nakon što su utvrdili da je zvao svoju majku kojoj je rekao da mu donese veću svotu novca na njen štand na omiškoj tržnici. Roditelji su mu novac navodno prikupili, no uskoro je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.


Ovo je jedna od najbrže riješenih likvidacija u Hrvatskoj, a u policiji ističu da su u roku od 24 sata uspostavili kontrolu na brojnim lokacijama. Iako u početku i nisu imali konkretne informacije o slučaju suradnjom s ljudima na terenu i uz pomoć policijske tehnike ubrzo su stekli sve elemente za uhićenje ubojice.