Oko Trga bana Jelačića bilo 300 tisuća ljudi

Zagrebačka policija pohvalila građane za ponašanje na dočeku

Hina

Foto Novi list

Foto Novi list

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvalili su građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima i fotografiranju s njima



Dolazak viceprvaka svijeta koji je u ponedjeljak od jutra do večeri na putu od zračne luke i na središnjem zagrebačkom trgu pratilo vjerojatno više od pola milijuna građana protekao je u pozitivnoj atmosferi, objavila je zagrebačka policija koja je pohvalila građane za srdačno ophođenje.


To potvrđuje podatak po kojem je tijekom cijelog osiguranja dočeka policija u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovela samo pet osoba.


Građani su dočekivali hrvatsku nogometnu reprezentaciju u zračnoj luci Franjo Tuđman i potom cijelom dužinom trase kretanja do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama pa je teško procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća, objavila je policija u utorak.




Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovom prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.


Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvalili su građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima i fotografiranju s njima.


Zagrepčani i gosti su poštivali upute policijskih službenika prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja, kažu u policiji.


Dolazak i doček viceprvaka svijeta sa Svjetskog nogometnog prvenstva Policijska uprava zagrebačka u suradnji s organizatorom okupljanja i nadležnim gradskim službama osiguravala s više od 500 svojih pripadnika.


S posebnim zadovoljstvom policija je pozdravila proteklo okupljanje kao “sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i RH”.