Završnica Stanley kupa

NHL: Kingsi u finalu nakon gotovo 20 godina

Hina

Dustin Penner je zabio pobjednički gol 2:18 minute prije kraja produžetka i tako osigurao Kingsima rezultat od 4-1 u seriji na četiri pobjede i njihov drugi nastup u finalu Stanley kupa



LOS ANGELES – Los Angeles Kingsi osigurali su nastup u finalu Stanley kupa nakon gotovo 20 godina pobijedivši u petoj utakmici Phoenix Coyotese nakon produžetaka 4-3.


Dustin Penner je zabio pobjednički gol 2:18 minute prije kraja produžetka i tako osigurao Kingsima rezultat od 4-1 u seriji na četiri pobjede i njihov drugi nastup u finalu Stanley kupa. Zadbnji su put igrali finale 1993. kada su izgubili od Montreal Canadiens.


Kingsi su ušli u doigravanje kao osmoplasirana momčad u Zapadnoj konferenciji a onda su eliminirali u prvom krugu prvoplasirani Vancouver (4-1) i u drugom krugu drugoplasirani St Louis (4-0).




Nakon prve trećine momčadi su bile izjednačene 1-1 nakon što je Taylor Pratt zabio power play gol za Coyotese, a onda Anze Kopitar odgovorio pogotkom za Los Angeles.


U drugoj su trećini golove za Phoenix najprije zabili Marc-Antoine Pouliot i Keith Yandle da bi onda Drew Doughty i Mike Richards zabili za Kingse i izjenačili na 3-3. Zanja je trećina prošla bez pogodaka i utakmica se nastavila u produžetkom u kojem je Penner postavio konačan rezultat.


Vratar Coyotesa Mike Smith je imao 47 obrane dok je na suparničkim vratima Jonathan Quick zaustavio 38 udaraca.


»Još četiri pobjede, o tome jedino sada razmišljamo«, kazao je Quick. »Svaka čast Phoenixu, igrali su sjajno. Bilo je dosta emocija u ovoj utakmici a mi smk bili sretni i izašli kao pobjednici«.


Los Angeles će igrati finale Stanley kupa s pobjednikom finala Istočne konferencije između New York Rangersa i New Jersey Devilsa koji su sada izjednačeni u seriji na četiri pobjede na 2-2.


Rezultat zadnje utakmice finala doigravanja Zapadne konferencije koja je odigrana u utorak:


Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings 3:4 (produžetak)


(Los Angeles je pobijedio u seriji na četiri pobjede 4:1)