Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
23. siječnja 2020.
Ispis članka: U Rijeci predstavljena Dalićeva knjiga, oživljeni dani ponosa i slave... - Novi List

NoviList.hr

U Rijeci predstavljena Dalićeva knjiga, oživljeni dani ponosa i slave...

Rusija naših snova

19. siječanj 2019 20:54

Napisao: Marko Cvijanović

Radujem se što sam u Rijeci, na kraju krajeva ovdje sam kao trener Rijeke proveo lijepih godinu dana. Ova knjiga bit će trajni zapis svega onoga što se događalo u Rusiji i onoga što sam ja doživio kao izbornik. I da se zna, nije Zlatko Dalić najzaslužniji za taj veliki uspjeh, zaslužni su u prvom redu naši igrači. Ova knjiga je zahvala njima – rekao je Zlatko Dalić

Zlatko Dalić, Ćiro Blažević i Nenad Gračan/Foto I. TOMIĆ

RIJEKA U velikoj dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Rijeci predstavljena je knjiga Zlatka Dalića »Rusija naših snova« u izdanju Sportskih novosti i uz prisustvo izbornika srebrnih ruskih junaka, njegova »mentora« Miroslava »Ćire« Blaževića, izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Nenada Gračana, autora ovog zanimljivog štiva Dražena Antolića i glavnog urednika jedinog hrvatskog sportskog dnevnika Marija Zorka, ali i brojnih Riječana i Riječanki koji su još jednom željeli ovjekovječiti nekoliko trenutaka s tvorcem hrvatskog sportskog čuda. Kad su već Rijeka i nogomet u pitanju, simbolika je da su i Dalić, i »Ćiro«, i Gračan prije svojih izborničkih funkcija svojedobno sjedili za kormilom »bijelih«.

sp1901ti18

– Radujem se što sam u Rijeci, na kraju krajeva ovdje sam kao trener Rijeke proveo lijepih godinu dana. Ova knjiga bit će trajni zapis svega onoga što se događalo u Rusiji i onoga što sam ja doživio kao izbornik. I da se zna, nije Zlatko Dalić najzaslužniji za taj veliki uspjeh, zaslužni su u prvom redu naši igrači. Ova knjiga je zahvala njima – rekao je Zlatko Dalić i silno naljutio Miroslava Blaževića. U prvom redu pretjeranom skromnošću.

sp1901ti9
Predstavljanje knjige Zlatka Dalića/Foto I. TOMIĆ

sp1901ti29
Predstavljanje knjige Zlatka Dalića (2)/I. TOMIĆ