Velikan

Sprema li se jedan od najtužnijih rastanaka u nogometu? Veliki Francesco Totti najavio je obraćanje

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters



Francesco Totti najavio je za ponedjeljak izvanrednu konferenciju za medije na kojoj se očekuje da će objaviti odlazak iz Rome, točno 30 godina nakon što je došao u klub.


Nakon igračkog umirovljenja 2017. godine, uprava kluba zadržala ga je u administrativnim poslovima, a 42-godišnjak je pod ugovorom do lipnja 2021. godine.


Ipak, nakon odlaska sportskog direktora Monchija u ožujku i otkaza treneru Eusebiju di Francescu, Totti se distancirao od predsjednika kluba Jima Pallotte.




– Ako Francescu treba vremena, mi ćemo mu ga svakako dati, rekao je Pallotta koji je bivšem kapetanu Rome ponudio poziciju tehničkog direktora, prenose Sportske novosti.


Mnogima je laknulo kad je 40-godišnji Totti 2017. godine uoči svog igračkog oproštaja objavio kako ostaje u klubu u kojem je proveo cijelu karijeru.


U Romu je stigao kao 13-godišnji dječak, daleke 1989. godine, odigrao tu 785 utakmica, što ja apsolutni klupski rekord, zabio najviše golova (307), i unatoč sjajnim igrama u klubu i reprezentaciji, odbijao brojne isplative ponude velikih europskih klubova, ostavši do kraja vjeran Rimu.



Upravo zato, najava izvanredne konferencije na kojoj bi mogao reći konačno zbogom zgrozila je navijače, i sve kojima je jedna od posljednjih romantičnih nogometnih priča modernog doba posebno draga.


Gazzetta dello Sport piše kako se Totti odlučio na drastičan korak te da će objaviti odlazak iz kluba, ali i javno otkriti razloge takvog svog poteza. Naime, prilikom njegovog igračkog oproštaja tjednima se pisalo o njegovom golemom nezadovoljstvu, teškom razočaranju, o čemu on tada nije želio govoriti javno, u interesu kluba.


Tada je Totti želio nastaviti karijeru, pomoći momčadi još godinu dvije, ali uprava kluba donijela je rezolutnu odluku i doslovno ga potjerala u mirovinu. Odnosi su u posljednje dvije godine dodatno zahladili i sve upućuje da se sprema jedan od najtužnijij nogometnih rastanaka ovoga stoljeća.



Totti je tijekom duge karijere svojom pojavom osvojio srca navijača diljem svijeta, ali istodobno i brojnih vrhunskih nogometaša. U njih se ubraja i naš Luka Modrić koji je više puta isticao kako mu je Totti jedan od najvećih uzora.


“Ovo je najvredniji dres koji sam ikad razmijenio s nekim igračem. Francesco Totti je moj idol!”, objavio je hrvatski kapetan 2014. godine fotografiju dresa nakon što je Real Madrid je na američkoj turneji odmjerio snage sa Romom u sklopu Champions Cupa.


Rimljani su pobijedili 1:0 upravo pogotkom Francesca Tottija, a po ocjeni brojnih stručnjaka, najbolji igrač u redovima poraženih bio je tada baš Luka Modrić, kojem je to bio debi za Real u novoj sezoni, pišu Sportske novosti.