Odšteta 30 milijuna eura

Bilić i West Ham odahnuli: Payet potpisao ugovor za Marseille

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

»Dimitri, Dobro došao kući,« objavio je Marseille na svojoj internetskoj stranici. Payet je predstavljen kao lider u ambicioznom projektu »Marseille prvak«



MARSEILLE Saga oko transfera Francuza Dimitrija Payeta (29) iz West Hama u Olympique Marseille je i službeno završila.


Francuski veznjak je u sinoć pola sata iza ponoći potpisao ugovor na 4,5 godina za OM, dok će njegovom bivšem klubu pripasti 30 milijuna eura odštete.


»Dimitri, Dobro došao kući,« objavio je Marseille na svojoj internetskoj stranici. Payet je predstavljen kao lider u ambicioznom projektu »Marseille prvak«.




Payet se tako vraća u klub iz kojeg je prije 18 mjeseci preselio u West Ham. Premda je u redovima ‘čekičara’ bio najbolje plaćeni igrač njegova obitelj nije bila sretna životom u Londonu i početkom ove godine zatražio je transfer. Ukupno je za londonski klub odigrao 60 utakmica i postigao je 15 pogodaka.


»Payet nije pokazao poštovanje prema našem klubu. Nedavno smo ga nagradili novim ugovorom i ja sam ga želio zadržati u klubu. Međutim, menadžer Slaven Bilić je želio da se ova priča privede kraju i da ga prodamo,« kazao je suvlasnik West Hama David Sullivan.


Sullivan je naglasio kako klub nema financijskih problema i nije trebao prodavati francuskog veznjaka.


»Želio bi naglasiti kako nismo zbog novaca prodali svog najboljeg igrača,« dodao je Sullivan


Payet je karijeru započeo u Excelsioru, potom je igrao za Nantes, St Etienne i Lille, a od 2013. do 2015. je nosio dres Marseillea.