Povratak na Kantridu

Najmanje 7500 navijača svjedočit će povratku iskrenim emocijama i nogometu kakav je nekada bio

Ivan Volarić

Hari Vukas, Nikola Ivaniš, Dejan Božić, Vedran Babić, Srećko Juričić i Aldin Pašić tijekom presice na Kantridi/V. KARUZA

Hari Vukas, Nikola Ivaniš, Dejan Božić, Vedran Babić, Srećko Juričić i Aldin Pašić tijekom presice na Kantridi/V. KARUZA

Evo nas i drugi put na Kantridi sa željom da to postane tradicionalni event sve dok ne sagradimo novu Kantridu. Dok ne dođe nova prisjećat ćemo se stare i kako je to izgledalo u prošlosti. Povratak pod stijena za Armadu predstavlja povratak u svoj dom, tamo gdje je nastala i povratak onim iskrenim emocijama i starom nogometu - istaknuo je Dejan Božić, predsjednik KN Armada



RIJEKA Pomalo zaboravljeni i poprilično zapušteni press centar stadiona na Kantridi barem nakratko je podsjetio na one dane kada su brojni novinari pohodili presice riječkoga nogometnog prvoligaša uoči ili nakon velikih utakmica. Armadin drugi spektakl pod nazivom Povratak na Kantridu sučelit će ove subote u prijateljskoj utakmici od 19 sati momčadi Rijeke i Zrinjskog pred najmanje 7500 navijača. To je, međutim, samo dio bogatog subotnjeg programa koji će imati zadaću oživjeti uspomene i potaknuti sve da održavaju nadu u realizaciju projekta izgradnje nove Kantride na mjestu kultnog riječkog stadiona.


– Godinu dana je prošlo otkada smo bili ovdje, godinu dana od projekta od kojega su puno očekivali i ta očekivanja smo i ispunili. Već u tom trenutku počeli smo razmišljati o novom izdanju povratka na Kantridu. Brojna publika je bila prošle godine s nama, a brojni navijači će i ove godine uživati u ovom jedinstvenom projektu. Drago mi je da će mnogi bivši igrači biti s nama jer ove godine je u planu održavanje utakmice veterana između Rijeke i Zrinjskog. Isto tako na pomoćnom igralištu održat će se Armada kup, a uoči utakmice u planu je podizanje klupske zastave. Damir Badurina će također biti s nama. Po završetku utakmice nastupat će grupa Fiesta – govorio je Vedran Babić ispred event agencije Inspiro lab i dodao kako je u prodaji ostalo nešto malo ulaznica za tribine B i obiteljsku tribinu. Najviše slobodnih mjesta ima na tribini A i C, a u prodaji su još i ulaznice za VIP ložu čiji prihod je namijenjen Dječijoj bolnici na Kantridi.


Povratak svojem domu


– Evo nas i drugi put na Kantridi sa željom da to postane tradicionalni event sve dok ne sagradimo novu Kantridu. Dok ne dođe nova prisjećat ćemo se stare i kako je to izgledalo u prošlosti. Povratak pod stijena za Armadu predstavlja povratak u svoj dom, tamo gdje je nastala i povratak onim iskrenim emocijama i starom nogometu – istaknuo je Dejan Božić, predsjednik KN Armada, a njezin mlađahni glasnogovornik Aldin Pašić podijelio nekoliko savjeta svima onima koji žele biti dio navijačke priče kakva se nekada mogla često vidjeti na Kantridi.





U ovih godinu Armadinog bojkota sigurno se nagomilalo dosta navijačke energije, a sve to moglo bi u pozitivnom smislu eksplodirati na Kantridi ove subote.


– Dugo nas nije bilo na Rujevici, u nedjelju smo imali povratak. Vidjelo se da nam nedostaju Rijeka i Rujevica. A koliko nam Kantrida nedostaje vidjet će te u subotu.


Armada je protiv Lokomotive dočekana zvižducima dijela navijača. Očekuju li u Armadi “zviždače” u subotu na Kantridi?


– To je nebitno. Svi smo zajedno Rijeka i Rijeka je iznad svega, a svatko ima svoje stavove. Idemo dalje u ljepšu budućnost – poručio je Božić.



– Na papiru je to prijateljska utakmica, ali za nas je to puno više od prijateljske utakmice. Ovo je prilika za sve nas da oživimo sjećanja i emocije, da se podsjetimo zašto smo se zaljubili u Rijeku i zašto Armada uopće postoji. Posebno napominjem svima onima koji dođu na utakmicu da prate naše upute, da se sluša onoga tko vodi navijanje i sve će proteći u najboljem redu – rekao je Pašić.Grad Rijeka je kao i prošle godine snažno podržao ovu akciju. Nikola Ivaniš pohodio je desetljećima utakmica Rijeke na Kantridi i puno prije nego što je postao riječki dogradonačelnik. Ponovio je kako je grad spreman podržati svaku inicijativu izgradnje novoga stadiona na Kantridi.

Vukasove uspomene


– Grad Rijeka će i ubuduće podržavati sve što će se događati po pitanju poduzetnika, pretpostavljam inozemnih, koji će eventualno ulaziti u projekt izgradnje novoga stadiona na Kantridi. Grad će pomoći maksimalno omogućavajući brzu proceduru iz jednostavno razloga što svi žele povratak na Kantridu. Utakmica s Mariborom je bila poseban događaj i ovo je apsolutno hvale vrijedna inicijativa. Sigurni smo da je i ovo godine pred nama pravi sportski spektakl – rekao je Ivaniš.



Nogometaši Zrinjskog stigli su u Opatiju još u srijedu, a u subotnjem ogledu bodrit će ih između 100 i 200 njihovih Ultrasa. Trener Hari Vukas pamti dane kada je u dresu Hajduka nastupao podno legendarnih stijena.



Srećko Juričić, sportski direktor Rijeke, apsolutni je rekorder po broju nastupa u bijelom dresu. Odigrao je preko 600 utakmica, dobar dio njih na Kantridi.


– Dolaskom na Kantridu u meni se bude emocije, sjećanja na sve suigrače, treninge, velike i male utakmice koje smo odigrali. Kao aktualni sportski direktor volio bi da se što prije pronađe investitor i napravi stadion kako bi Kantrida ponovo bila dom HNK Rijeke – rekao je Juričić.


Armada tvrdi da joj je silno nedostajala Rujevica i Rijeka u posljednjih godinu dana koliko je trajao bojkot, a koliko je Rijeci nedostajala Armada?


– Vidjelo se na zadnjoj utakmici kako je bila drugačija atmosfera. Vjerujem da će biti bolja jer prva utakmica nije bila kako bih ja želio. Želio bi da svi budu zajedno, da svi zdušno navijaju za Rijeku. Žao mi što je uopće došlo do te situacije. Sada je to prošlo, vjerujem da će ubuduće sve biti kako treba – rekao je Juričić.



– Hvala Armadi i HNK Rijeci što su izabrali nas da budemo dio ovoga spektakla. Kantrida je posebna i specifična, znamo koliko emocija budi u navijača Rijeke. Mogu i ja reći kao bivši igrač Hajduka da su počeci moje karijere vezani uz Kantridu. Tu su se za mene događale stvari koje se ne zaboravljaju. Znači Kvarnerska rivijera početkom 90-tih godina kada sam s juniorima Hajduka osvojio prvo mjesto i bio najbolji igrač turnira. Potom turnir Slobodna Hrvatska kada sam također odigrao ovdje neke od prvih utakmica za seniore Hajduka. To se ne zaboravlja. Igrati na ovom stadionu je uvijek bilo nešto posebno. Došli smo u sklopu priprema za nastavak našega natjecanja, iskoristit ćemo ovo da se što bolje pripremimo za nastavak sezone. Došli smo s ozbiljnim namjerama i ozbiljnom ekipom da pridonesemo važnosti ovoga spektakla – rekao je Vukas.