Ri-mercato

Mance potvrdio da je “interes za Bradarića ogroman”. Rijeka već traži zamjenu za reprezentativnog veznjaka

Orlando Rivetti

Filip Bradarić / Foto: S. DRECHSLER

Filip Bradarić / Foto: S. DRECHSLER

U tjednu koji je pred nama moglo bi biti novosti. Interes za Bradarića je ogroman, a postoji zanimanje za Hebera – kaže poslovično zakopčani direktor Ivan Mance



RIJEKA Ako informacija procuri prije vremena, kažu stručnjaci, transfer može propasti, ili će se u priču ukrcati puno novih »glodavaca«, koji bi htjeli »svoj dio kolača«. Tako je i s Filipom Bradarićem, jedinim reprezentativcem HNK Rijeka, koji se priprema za Rusiju i za – transfer.


Prošle sezone bio je u Bologni, pa Sampdoriji, malo su ga selili na sjever Europe, sada je već jednom nogom bio u West Hamu, a od jučer je u Portugalu. Želi ga četvrtoplasirana momčad prvenstva, Braga. Navodno…


Zakopčani su do grla na Rujevici, diplomatski će se ograditi negov otac, Stipe. Zbog onih razloga iz uvodne rečenice… Uglavnom, Bradarić bi trebao u Bragu za šest milijuna eura! Ako to kaže predsjedniku Miškoviću, trljat će ruke… Sve se vrti oko novca. Budžeta!




Prošlog je ljeta Bradarić ostao u dogovoru s Miškovićem, sada ima ugovor do 2020. godine, u ovom prijelaznom roku svi bi mogli zaraditi…


– U tjednu koji je pred nama moglo bi biti novosti. Interes za Bradarića je ogroman, postoji zanimanje za Hebera, ali nacionalna prvenstva naše razine su tek okončana. Oni koji bi od nas kupili igrača najprije moraju nešto prodati.


Kada se u Europi zakotrlja prvi veliki transfer, krenut će lavina…– uvjeren je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka, koji razumljivo ni pod prijetnjom oružja neće otkriti detalje, niti imena zainteresiranih klubova. Inače ne bi bio tako uspješan, kao i njegov šef, Srećko Juričić. Predsjednik Damir Mišković sve kontrolira iz – Paga.


Pavelić i Velkovski su prinove, potpisali su, Sluga je produljio ugovor na još tri godine, ostalo je u – zraku…


Bradarić i Heber kao kapitalci za punjenje budžeta, ali i Gorgon kao igrač koji je svoje pošteno odradio i traži pojačani ugovor negdje izvan Rijeke.


Od igrača na posudbi, Pescara za Darija Župarića traži navodno 800.000 eura za otkup ugovora. Leovac je upola jeftniji, PAOK bi ga pustio za 300.000 eura. Pregovori su u toku….


Jasno je da Rijeka traži zamjenu za Bradarića, ali i jednog napadača.


Pripreme počinju 11. lipnja, ekipa odlazi u Kranjsku Goru tradicionalno, 2. srpnja. Novo prvenstvo startat će 27. srpnja, a budući da je Kup osvojio Dinamo, a ne Hajduk, Rijeka će u Europi startati u trećem pretkolu, igra se 9. i 16. kolovoza. Do kraja playoffa, ako Rijeka uspije preskočiti prvu prepreku, 23. i 30. kolovoza, Matjaž Kek imat će sigurno kompletiranu momčad. Budući da prijelazni rok traje do 31. kolovoza…


Sada je vrjeme ekskluzivnih informacija i dojava, kao i maštanja. Ništa nije zabranjeno.