Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Ispis članka: Rijeka kao Sanremo 50-ih: Pogledajte spot Mike koji je rasplakao njegove obožavatelje - Novi List

NoviList.hr

Rijeka kao Sanremo 50-ih: Pogledajte spot Mike koji je rasplakao njegove obožavatelje

Veliki umjetnik

8. listopad 2019 21:57

Mika na snimanju spota u Rijeci / Foto Marko Gracin

Popularni britanski pjevač Mika objavio je videospot za pjesmu "Sanremo" snimljen upravo u našem gradu.

Početkom rujna Mika je sa svojom ekipom producenta i statista došao u Rijeku, a u spotu se mogu prepoznati Vodovodna ulica, Senjska obala, kompleks Rikard Benčić i mnoga druga riječka mjesta. 

Videospotom za "Sanremo" nastoji se širiti ljubav i tolerancija prema seksualnim manjinama, a spot već sada ima oko 150 tisuća pregleda na YouTube kanalu.

Oduševljeni obožavatelji u komentarima navode kako su se rasplakali slušajući ovu pjesmu zbog njezine emotivne poruke.

- Lezbijka sam i rasplakala sam se. Podsjetilo me na sve što sam prolazila sa svojom obitelji, komentira jedna obožavateljica, dok drugi dodaje: "Ovo je toliko snažno i emotivno, hvala ti Mika".

Spot je snimljen u aranžmanu produkcija Bunker iz Zagreba, Goodmorning captain i My Accomplice iz Londona, dok režiju potpisuje W.I.Z., prema Britanskom filmskom institutu (BFI), jedan od najboljih britanskih režisera video-sportova.

Mika je oduševljen Rijekom, prenosi Moja Rijeka.

„Ovo je bila moja prva posjeta Rijeci i to je jedno prekrasno iskustvo. Sjajno sam se proveo razgovarajući s nevjerojatnim lokalnim glumačkim postavom i osobljem i otkrivajući grad.

Snimali smo na vrlo zanimljivim lokacijama koje na kameri nevjerojatno izgledaju. Grad ima snažan karakter te je upoznavanje s njegovom prošlošću bilo fascinantno, kazao je Mika, čestitajući Rijeci i Riječaninima na osvajanju titule Europske prijestolnice kulture 2020.

mika1

3846754

3846759

3846758 (1)

3846760