Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. studenoga 2019.
Ispis članka: Riječka knjižnica na kotačima zaista je fotogenična, u ovom videu najavljuje Festival bibliobusa - Novi List

NoviList.hr

Riječka knjižnica na kotačima zaista je fotogenična, u ovom videu najavljuje Festival bibliobusa

Šareni bibliokombi

15. travanj 2019 16:43

Napisao: Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube GKR

RIJEKA Šareni riječki bibliobus doista je fotogeničan dok krstari gradskim ulicama, ali uloga koju je odigrao u uratku povodom promocije skorog druženja bibliobusa u Rijeci je posebna.

U petak 7. i subotu 8. lipnja Rijeka je domaćin 14. okruglog stola o pokretnim knjižnicama u Republici Hrvatskoj i 8. festivala hrvatskih bibliobusa.

Tim povodom Gradska knjižnica Rijeka snimila je i jedan mali jednostavan promotivni video koji za cilj ima dočarati Rijeku i poslati poruku o ulozi bibliobusa pri pružanju knjižnične usluge na najneobičnijim mjestima - pa i ispod lučkih dizalica ako zatreba.

Ono što je svakako posebnost riječkog druženja je i činjenica proslave 50. rođendana kretanja u promet prvog bibliobusa u Hrvatskoj - daleke 1969. godine to je bilo upravo riječko vozilo! Festival bibliobusa se odvija kao dio programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture, javlja Magazin GKR.