Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
1. travnja 2020.
Ispis članka: Britanski BBC snimio emisiju o Rijeci, EPK 2020. i Kvarneru, emitira se uoči svečanosti otvaranja EPK - Novi List

NoviList.hr

Britanski BBC snimio emisiju o Rijeci, EPK 2020. i Kvarneru, emitira se uoči svečanosti otvaranja EPK

BBC Getaways

28. siječanj 2020 13:08

Napisao: HINA

U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku, gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude

Foto D. ŠKOMRLJ

ZAGREB - Emisija »BBC Getaways« o Kvarneru, povijesnoj i kulturnoj baštini te eno-gastronomiji Rijeke, Opatije i otoka Krka bit će emitirana na britanskom BBC-ju krajem siječnja i početkom veljače odnosno uoči službenog otvorenja programa Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020., izvijestili su u utorak iz HTZ-a.  

Kako se navodi u priopćenju, u organizaciji Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Londonu, turističkih zajednica Kvarnera, grada Rijeke i otoka Krka, u Hrvatskoj je snimljena emisija BBC Getaways, posvećena ovogodišnjim najatraktivnijim turističkim destinacijama diljem svijeta.

Epizoda o Kvarneru bit će emitirana uoči službenog otvorenja programa Rijeke, Europske prijestolnice kulture 2020. (EPK 2020.), u sklopu 11. sezone emisije, 30. siječnja na programu BBC 1, te 3. veljače na BBC 2, ali i na brzorastućoj BBC iPlayer platformi s mjesečnim dosegom više od 17 milijuna britanskih gledatelja i 426 milijuna gledatelja širom svijeta.

»Rijeka EPK 2020. naša je najvažnija kulturna inicijativa u ovoj godini koju koristimo za dodatnu promociju Hrvatske i na nama važnom britanskom tržištu, gdje upravo provodimo i našu prvu ovogodišnju brand kampanju«, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Uvjeren je kako će brojne marketinške aktivnosti među Britancima rezultirati dodatnom afirmacijom Hrvatske kao poželjne turističke destinacije raznolike ponude.

Iz HTZ-a najavljuju kako će u emisiji o Kvarneru britanski TV voditelji, Jennifer Reoch i Joe Lindsay, gledatelje upoznati s povijesnim značajem Opatije »stare dame hrvatskog turizma» te istaknuti sve pogodnosti zdravstvenog turizma tog dijela Hrvatske.

Prikazat će se Villa Angiolina, zatim prvi hotel na hrvatskoj obali, hotel Kvarner, a ekipa BBC-a plovit će i uzduž šetnice Lungomare.

U emisiji će se prikazati znamenitosti grada Rijeke, kao i lokacije uključene u program Europske prijestolnice kulture, od HNK Ivana plemenitog Zajca, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, Peek&Poke muzeja do Trsata i Trsatskog kaštela. Sadržaj emisije obogatit će i posjet otoku Krku, gdje će voditelji degustirati morsko pjenušavo vino Valomet, a cijeli Kvarner prikazati kao cjelogodišnju destinaciju inovativne ponude.

U povodu prikazivanja emisije, voditelj Joe Lindsay posebno ističe Rijeku kao city break destinaciju izrazitog potencijala i nekonvencionalne ponude idealne za britansko emitivno tržište.

»Oduševljen sam s Rijekom i smatram da je Britanci tek trebaju otkriti. Nesumnjivo će postati hit destinacija intrigantne povijesti koja je manje poznata u Velikoj Britaniji.

Oduševljeno sam otkrio da je Rijeka domovina torpeda, a saznao sam i poveznicu grada i Georgea Von Trappa koji je poslužio kao inspiracija za film 'Moje pjesme, moji snovi'. Iako nisam obožavatelj tehnologije, bio sam očaran inovativnim muzejima poput Peek&Poke i otmjenom arhitekturom kazališta Ivan pl. Zajc.

Planiram se ubrzo ponovno vratiti, a posebno želim posjetiti jahtu Galeb«, izjavio je Lindsay.

Emisija BBC Getaways prikazuje atraktivne svjetske destinacije, a uz Rijeku, Opatiju i otok Krk, nova sezona obuhvatit će i destinacije poput Menorce, Philadelphije, Praga, Brna, Krete i Seville, napominju iz HTZ-a.