Uz predstavu

“Rokam do jaja”: Glazbena rock komedija Ri Teatra u KUC-u Kalvarija

Kim Cuculić



RIJEKA Prošlog vikenda na programu KUC-a Kalvarija bila je predstava »Rokam do jaja«. Ova glazbena rock komedija Ri Teatra nastala je prema tekstu i u režiji Davida Petrovića, inače glumca i lutkara Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Ri Teatar ovoga je puta postavio komediju koja se odvija krajem 1970-ih godina na relaciji Rijeka – Jugoslavija, a prati grupu glazbenika koji su odlučili osnovati bend.


Glavni lik, kojega je utjelovio Ivan Raffaelli, ima traumu iz prošlosti zbog koje je odustao od svirke, no ipak se priključuje rock grupi sastavljenoj od neobičnih glazbenika iz različitih dijelova nekadašnje Jugoslavije, na čelu s karizmatičnim pjevačem (odlični Igor Kondić).


Dugokosog gitarista tumači Davor Popović (zadužen i za glazbu), komična bubnjarica je Nikolina Vorić/Katja Sablić, a člana benda igra i Krešimir Kunda. Svi oni glume, sviraju i pjevaju, dočaravši u komičnoj maniri razne peripetije kroz koje je sedamdesetih godina prolazio jedan rock bend s područja bivše Jugoslavije – koja je povezivala rokerske scene Rijeke, Zagreba, Beograda, Ljubljane… Pri kraju predstave razotkrit će se i tajna iz prošlosti koja je mučila glavnog junaka. David Petrović i u ovoj je predstavi pokazao da ima smisla za humor i kreiranje komičnih kazališnih situacija. Za ljubitelje rock glazbe »Rokam do jaja« povratak je u glazbenu prošlost i ujedno dobra zabava.