'Umjetnici akademici u Opatiji'

Desetak djela na izložbi Zlatka Kesera u Šporeru

Marina Kirigin

Snimila Marina KIRIGIN

Snimila Marina KIRIGIN

Zlatko Keser upravo mahnitom žestinom, divljeg i nezaustavljivog temperamenta, iznosi na površinu platna čitave nizove, spletove znakova, simbola i ikona svih religija, magija i mitova čovječanstva, definiranih njime samime –  rekla je Bavoljak



OPATIJA Zlatko Keser, jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih slikara, profesor slikarstva na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti i akademik, sjajan pedagog i još bolji tumač bitka i spoznaje, umjetnik koji život i prirodu proučava precizno i sveoubuhvatno, s desetak svojih radova predstavio se je opatijskoj publici.


Na otvaranju izložbe u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, u sklopu projekta »Umjetnici akademici u Opatiji« o Keseru i njegovim umjetničkim djelima govorila je Jasmina Bavoljak, autorica izložbe.


Na početku govora prenijela je isprike i pozdrave Kesera koji zbog vremenskih uvjeta nije mogao doći na otvaranje izložbe u Opatiju.




– Zlatko Keser upravo mahnitom žestinom, divljeg i nezaustavljivog temperamenta, iznosi na površinu platna čitave nizove, spletove znakova, simbola i ikona svih religija, magija i mitova čovječanstva, definiranih njime samime –  rekla je Bavoljak.