Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 19° 4
Sutra: 19° 19° 4
14. listopada 2019.
Spis star 1500 godina

Krist bio u braku s Marijom Magdalenom, imena djece poznata u srijedu

Krist bio u braku s Marijom Magdalenom, imena djece poznata u srijedu
Krist bio u braku s Marijom Magdalenom, imena djece poznata u srijedu
Autor:
Objavljeno: 10. studeni 2014. u 10:31 2014-11-10T10:31:00+01:00

Profesor Barrie Wilson i pisac Simcha Jacobovic nekoliko su mjeseci prevodili spomenuti tekst, u kojem navodno piše da je Isus Krist imao dvoje djece.

 Isus Krist oženio se prostitutkom Marijom Magdalenomi i imao je djecu, pokazuje spis star gotovo 1.500 godina koji je pronađen u Britanskoj knjižnici.

Tzv. "Izgubljeno evanđelje", koje je prevedeno s aramejskog jezika, navodno otkriva zapanjujuće činjenice o obiteljskom životu Isusa Krista, piše list Sunday Times.

Profesor Barrie Wilson i pisac Simcha Jacobovic nekoliko su mjeseci prevodili spomenuti tekst, u kojem navodno piše da je Isus Krist imao dvoje djece.

Mnogi stručnjaci umanjuju povijesnu važnost biblijske figure Marije Magdalene, no prema prevoditeljima ovog spisa, ona ima mnogo veći značaj nego što se dosad mislilo. 

Marija Magdalena već se pojavljuje u ranije poznatim evanđeljima te je prisutna u mnogim trenucima Isusova života.

"Izgubljeno evanđelje" nije prvi spis koji tvrdi da je Krist oženio Mariju Magdalenu.

Nikos Kazantzakis je znio tvrdnuju o Kristovu braku 1953. u svojoj knjizi “Zadnje Kristovo iskušenje", a mnogo kasnije to je učinio i Dan Brown u knjizi "Da Vincijev kod".
Imena Isusove djece doznat ćemo u srijedu, za kada je najavljen izlazak knjige prijevoda u izdanju britanskog Pegasusa, javlja Independent.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.