Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
14. studenoga 2019.
OmoLab

Zbog njih djeca s disleksijom mogu lakše čitati. Osigurat će im i besplatne lektire

Foto OmoLab
Foto OmoLab
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2018. u 19:36 2018-08-09T19:36:32+02:00

OmoType sustav fontova potpuno je besplatan i može se preuzeti na stranici OmoType.com

RIJEKA Tvrtka OmoLab u suradnji s dizajnerom i tipografom Markom Hrastovcem razvila je sustav fontova za osobe s disleksijom. OmoLab je laboratorij za vizualnu komunikaciju koji okuplja stručnjake i tvrtke različitih profila s ciljem razvoja alata za djecu s komunikacijskim teškoćama.

- Rezultati testiranja pokazali su da djeca s disleksijom i drugim komunikacijskim teškoćama uz OmoType font čitaju brže, uz manje grešaka i u velikoj mjeri preferiraju taj font, kažu u OmoLabu.

Riječ je o dva sustava podijeljena prema stupnju čitalačkih sposobnosti. Ono što OmoType izdvaja od ostalih fontova za disleksiju je učinkovitost, mogućnost prilagodbe i toplo, humano oblikovanje.

OmoType sustav fontova potpuno je besplatan i može se preuzeti na stranici OmoType.com.

OmoType-anatomija

- Kako bismo funkcionalnosti fonta optimizirali, u suradnji sa splitskom tvrtkom Locastic razvijamo mobilnu aplikaciju OmoReader, koja olakšava, poboljšava i potiče čitanje djeci s disleksijom. OmoReader će potpuno besplatno biti dostupan početkom rujna, najavljuju iz OmoLaba.

Zahvaljujući suradnji s CARNet-om i Bulaja nakladom, odnosno njihovim projektom eLektire, svi lektirni naslovi, kao i hrvatski klasici, bit će besplatno dostupni kroz aplikaciju OmoReader.

OmoLab komunikacijske alate podržali su zaklada Reach For Change i ACT grupa kroz program Pokreni nešto svoje.
 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.