Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
8. prosinca 2019.
Nova generacija

Milenijalci maknite se u stranu, novi kraljevi potrošnje su iMozgovi. Njima je internet poput struje i vode

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Autor:
Objavljeno: 4. svibanj 2018. u 9:10 2018-05-04T09:10:00+02:00

iMozgovi rođeni su od 1997. godine i najznačajnija su korisnička grupa, koja u ukupnoj potrošnji na potrošačku elektroniku, učestvuje sa skoro 20 posto potrošnje. Oni pripadaju grupi koja živi po načelu: »Želim sve i želim to odmah«

Jürgen Boyny, direktor GfK-a  na globalnoj IFA konferenciji u Rimu predstavio je  rezultate istraživanja o potrošačima i najavio je novo doba potrošača - iBrains, odnosno naglasio da živimo u vremenu iMozgova.

iMozgovi rođeni su od 1997. godine i najznačajnija su korisnička grupa, koja u ukupnoj potrošnji na potrošačku elektroniku, učestvuje sa skoro 20 posto potrošnje. Oni pripadaju grupi koja živi po načelu: »Želim sve i želim to odmah«, a to zna svaki roditelj koji ima djecu u toj dobi.

Zato roditelji, ako su vam djeca takva, to je sasvim normalno i postalo je globalni trend, a ne samo »problem« u vašem domu.

iMozgovi žive sa internetom, provode najviše vremena online i navikli su na internet kao što su naviknuti na činjenicu da su struja, voda ili hrana nešto što je uobičajeno i sasvim normalno.

- Oni ne mogu zamisliti svijet bez interneta i to bi za njih bila najveća moguća elementarna nepogoda, a druge bi i nekako preživjeli, kaže Jürgen Boyny.

Tako su iMozgovi zamijenili »Milenijalce« (koji su rođeni od 1982. do 1996. godine) na prvom mjestu kupaca i postali dominantna potrošačka skupina potrošačke elektronike.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.