50 shades of hunger

Zasladite se uz brze kremšnite u čaši i fini desert od kokosa i limete

Ivana Kocijan

Pravi ljetni užitak



Facebook i Instagram stranica 50 shades of hunger prava je riznica neodoljivih, slasnih i jednostavnih recepata – uglavnom slastica, ali i slanih jela koje s puno ljubavi priprema Ivana Roginić koja nam za vikend predlaže dva fina i brza deserta.


Kremšnite u čaši


Sastojci: 1 pakiranje svježeg razvaljanog lisnatog tijesta, 1 dr. Oetker puding special za kremšnite, 130 g šećera, 500 ml vode, 3 bjelanjka, 4-5 jagoda, 150 ml vrhnja za šlag, malo šećera u prahu za posipanje


Priprema: Lisnato tijesto ispeći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva nekih desetak min. Izvaditi i staviti sa strane da se hladi. U međuvremenu skuhati puding kremu po uputama na vrećici. Dok se krema hladi, izmiksati vrhnje za šlag i narezati par jagoda. Pripremite čaše u kojima želite servirati kremšnite (meni je ispalo 5 čaša srednje veličine). Na dno čaša izlomite red lisnatog tijesta, pa red kreme, red jagoda, opet red lisnatog, red kreme, red šlaga i na kraju red lisnatog koje posipajte šećerom u prahu. Poslužite ohlađeno i uživajte.





Desert od kokosa i limete


Sastojci za podlogu: 200 g mljevene plazme, 50 g otopljenog maslaca, 2-3 žlice kokosa, 0,5 dl bijelog rumaSastojci za kremu: 1 puding od kokosa, 500 ml mlijeka, 4 žlice šećera, 1 limeta (sok i naribana korica), 1 šlag u vrećici, 0,5 dl bijelog ruma (može i bez)Priprema: Za podlogu – mljevene kekse i maslac pomiješati i dodati im kokos i rum. Kad se sve sjedini, utisnuti po 2 žličice na dno svake čašice. Za kremu – skuhati puding po uputama, kad se malo ohladi, umiješati sok i koricu limete, te rum. U skroz ohlađeno umiksati jednu vrećicu šlaga, odnosno prah i miksati par minuta dok ne nastane lagana pjenasta krema. Kremu stavljati preko podloge od keksa, i ukrasiti po želji: malo limete, kokosa i listića svježe mente.