Tri desetljeća križanja

Znanstvenici stvorili luk koji vas neće rasplakati. Ali to nije sve

Hina

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri desetljeća križanja i ne radi se o genetski modificiranom proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj stranici



Izgovor je prastari: ne plačem nego samo režem luk. No zahvaljujući znanstvenicima ljudi će se morati početi suočavati sa svojim emocijama umjesto da okrivljuju namirnicu koja tjera suze na oči.


Luk Sunion razvili su znanstvenici Bayera nakon tri desetljeća križanja i ne radi se o genetski modificiranom proizvodu, objasnila je njemačka tvrtka na svojoj internetskoj stranici.


Luk koji ne tjera suze na oči i koji raste samo u SAD-u postaje svaki dan sve slađi, dodaje tvrtka.




Zbog toga što Sunion nije tako ‘intenzivan’ moguće ga je jesti svježeg. Tvrtka ipak ne navodi izostaje li potpuno, nakon konzumiranja, zadah iz usta na luk, pa zasada treba držati u pripremi koju vrećicu mentol bonbona.


Ta najnovija namirnica možda će umiroviti niz inovativnih proizvoda za koje se tvrdi da mogu osigurati bezbrižnu pripremu luka bez suza, od specijalnih naočala do posebnih rezača.