Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 3
Sutra: 10° 10° 3
19. siječnja 2020.
Osuda konzervativne zajednice

Zbog grudnjaka u spotu, kirgistanska pjevačica zaprimila prijetnje smrću

Foto YouTube screenshot
Foto YouTube screenshot
Autor:
Objavljeno: 2. listopad 2018. u 6:52 2018-10-02T06:52:11+02:00

U odjevnoj kombinaciji koju je pjevačica u spotu nosila, otvoreno se vidi grudnjak. Pjevačica tvrdi da je pjesmu napravila s ciljem da promijeni tradicionalne stavove prema ženama u svojoj zemlji.

Kirgistanska pjevačica Zere primila je više prijetnji smrću nakon što je u javnost pušten spot njene nove pjesme u kojem se plesačici otvoreno vidi grudnjak, prenosi BBC.

- Napravila sam pjesmu o diskriminaciji na rodnoj osnovi. Pjesma je o ženama i ljudima generalno koji čine što žele, koji odijevaju što žele, koji jesu ono što žele biti, bez da su osuđeni ili da sude nekog drugog.

Video se proširio brzo internetom te je sakupio veliku dozu negativnih komentara, kao i poruka podrške.

Na svaku reakciju, kaže 19-godišnja pjevačica, reagirala je dobro jer je htjela potaknuti taj razgovor u javnosti svoje tradicionalne države u kojoj je većina stanovnika, njih oko 6 milijuna, islamske vjeroispovijesti.

- Želim podići svijest o tom problemu, rekla je Zere smatrajući da su tradicionalni stavovi o ženskom odijevanju i dalje pretjerano rigorozni u patrijarhalnom okruženju kakvo je u Kirgistanu i danas snažno prisutno.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.