Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Bešćutnost

U Velikoj Britaniji na snazi zakon koji dozvoljava da ubijete i pojedete - vlastitog psa

Izvor :Pixabay
Izvor :Pixabay
Autor:
Objavljeno: 12. veljača 2019. u 22:09 2019-02-12T22:09:55+01:00

U Velikoj Britaniji je i dalje na snazi bešćutan zakon kojim je trenutno legalno ubiti i pojesti psa kojeg posjedujete.

Prijedlozi za promjenu postojećeg zakona dolaze nakon što je Kongres SAD-a zabranio jelo s mesom pasa i mačaka u SAD-u 2018. godine, prenpsi LADbible.

Sugerirano da će promjena zakona u Velikoj Britaniji poslužiti kao primjer zemljama na Dalekom istoku, gdje konzumiranje mesa pasa i mačaka nije samo legalno, nego i popularno djelovanje.

U državama kao što su: Kina, Filipini, Indonezija, Tajland, Laos, Vijetnam i Kambodža, procjenjuje se da se godišnje ubije 30 milijuna pasa za hranu.

Zastupnik Giles Watling, izjavio je za The Sun: "Jednostavno nije ispravno jesti kućne životinje.˝

- Postoje i neke nevjerojatno okrutne prakse povezane s jedenjem pasa diljem svijeta, kao što je uvjerenje da životinje boljeg okusa ako umru kada su pod stresom, rekao je te dodao: ˝Želimo biti primjer poput SAD-a, Njemačke i Austrije koje su već uvele zabrane.˝

U kolovozu 2018. godine Svjetski savez pasa pokrenuo je kampanju za zaustavljanje konzumacije mesa pasa u Velikoj Britaniji.

Ministar vanjskih poslova, Sir Alan Duncan, često se navodi kao pristaša kampanje i nazvao je čin jedenja psa odvratnom navikom.

Kampanju podupire i Kinološki klub Velike Britanije, a tajnica Caroline Kisko kaže: "Potpuno razumijemo utjecaj zakona o dobrobiti životinja u Velikoj Britaniji na druge zemlje, zbog čega snažno podržavamo kampanju Svjetskog saveza pasa da bude ilegalno za ljude da jedu meso pasa u Velikoj Britaniji.

- Psi su naši voljeni prijatelji koje treba njegovati i čuvati, a ne jesti. Srećom, nije bilo slučajeva u Velikoj Britaniji, ali to ne bi trebalo spriječiti nas da promijenimo zakon kako bismo ih zaštitili od nepotrebne štete, zaključila je tajnica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.