Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 26
Sutra: 13° 13° 26
19. studenoga 2019.
Neobičan rekord

Sagradili kamp prikolicu od 300.000 Lego kockica i srušili Guinessov rekord

Izvor Facebook
Izvor Facebook
Autor:
Objavljeno: 30. rujan 2018. u 8:05 2018-09-30T08:05:20+02:00

Kamp kućica u stvarnoj veličini napravljena je tako detaljno da čak ima i dotok struje i tekuće vode.

Australski Lego fanatici potrošili su pet mjeseci gradeći repliku kamp prikolice u stvarnoj veličini kako bi srušili postojeći Guinnessov - i uspjeli su.

Guinness je potvrdio da je replika modela Viscount Royal iz 1973. godine, sagrađena od 300 000 Lego kockica, srušila prijašnji rekord za najveći Lego karavan od 73,472 kockice.

Kamp prikolicu sagradili su Lego graditelj Ben Craig i njegov tim, uz potporu Caravannig Queenslanda i kamperske grupe Top Parks.

Izvor Facebook

Novi Lego rekorder potvrdio je da je izrada krova bila najzahtjevniji dio.

- Prvo smo mislili da će problem biti prozori jer su vrlo veliki na obje strane, no ono što me je iznenadilo jest krov. Mislili smo da će tjedan dana biti dovoljno, no na kraju je posao trajao pet tjedana. Nitko prije nas nije napravio tako tanak i velik krov pa nam je trebalo više vremena da odradimo inženjerski posao kako spada, rekao je umorni, no zadovoljni graditelj Craig.

Guinnessov sudac Brian Sobel rekao je da je impresioniran količinom detalja.

- Prikolica ima funkcionirajući dotok struje, a Lego umivaonik ima tekuću vodu. Ulaz je trebao imati iste pogodnosti kao i izvornik pa sam silno uživao u malim detaljima koje su dodali poput boce Vegemita i jaja na kajganu na stolu. Frižider je imao mlijeko i sir, a i pokrivaš je bio Lego, pohvalio je Sobel.

Izvor Facebook

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija