Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Talijan usvojio napuštenog psa iz Srbije

Psić Leo spasio život vlasniku u vožnji

Foto web
Foto web
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2012. u 18:17 2012-07-02T18:17:00+02:00

 Leo je spasio svog vlasnika Talijana Pierpaola Paradisija dok je vozio prema usjeku koji se formirao uslijed odrona, skočivši na njega i prisilivši ga da u zadnji čas zakoči

Leo nije mješanac bernardinca i škotskog ovčara, niti se priča zbila na Aljasci ili u Kaliforniji, no taj je sićušni psić pravi heroj. Spasio je naime svog vlasnika dok je vozio prema usjeku koji se formirao uslijed odrona, skočivši na njega i prisilivši ga da u zadnji čas zakoči.

Stoga će Leo primiti nagradu za »pasju vjernost« na lokalnoj fešti u talijanskom mjestu San Rocco di Camogli 16. kolovoza. Sv. Rok je zaštitnik pasa, a Leo se pokazao kao pravi zaštitnik ljudi.

Živi u mjestu Prevo sa svojim vlasnikom Pierpaolom Paradisijem, koji ga je usvojio u rujnu 2011., piše Corriere della Sera. 

Leo zapravo dolazi iz Srbije, gdje je bio napušten. Paradisi ga je usvojio uz pomoć udruženja HumanAnimal koje spašava domaće životinje napuštene nakon rata u bivšoj Jugoslaviji.

U listopadu 2011. godine Paradisi se uputio u grad La Spezia gdje radi za Caritas, a zbog olujnog nevremena odabrao je putovati autom umjesto vlakom i povesti sa sobom Lea.

Uslijedila je tuča, gromovi i munje. Leo je sjedio na stražnjem sjedištu, no odjednom je skočio naprijed, Paradisiju na koljena i počeo lajati. Paradisi je pred sobom vidio brijeg kako se odranja i stvorio se usjek. Paradisi je brzo zaustavio automobil na samom rubu usjeka, te krenuo natrag. »Od tog smo dana Leo i ja nerazdvojni«, priča Paradisi. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.