Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
26. siječnja 2020.
Oboren Guinnessov rekord

Peklo se naveliko: Sarajevo postalo svjetski rekorder u broju pripremljenih palačinki

YouTube screenshot
YouTube screenshot
Autor:
Objavljeno: 27. listopad 2018. u 20:59 2018-10-27T20:59:01+02:00

Tijekom cijeloga dana brojni Sarajlije i gosti uživali su u prizoru i iščekivanju krajnjeg cilja koji je postignut 40 minuta prije isteka vremena.

U Sarajevu se jučer oborio Guinnessov rekord u serviranju palačinki na platou Centra Skenderija. Za 7 sati i 22 minute pripremljeno je 12.874 palačinki, čime je s trona skinut prošlogodišnji  rekord postavljen u Moskvi s pripremljenih 12.716 palačinki.

Palačinke su spremali predstavnici udruženja Pomozi.ba spremni za dostavu palačinki socijalno ugroženoj kategoriji stanovništva, domovima za nezbrinutu djecu, domovima za zbrinjavanje starih osoba, kao i migrantima i drugima koje će slatka gesta obradovati, prenosi N1info.

“Željeli smo skrenuti pažnju na Bosnu i Hercegovinu i mlade naraštaje kuhara, uz napomenu da ništa ne bi mogli bez pomoći starijih kolega, ali i kolega iz drugih zemalja”, rekao je predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić.

Obaranje svjetskog rekorda održalo se u sklopu Sarajevskog sajma turizma koji je prilika da na jednom mjestu Bosna i Hercegovina predstavi sve svoje turističke potencijale kako građanima Bosne i Hercegovine tako i turističkim agencijama i operaterima iz inostranstva.

U organizaciju obaranja Guinnessovog rekorda je bilo uključeno oko 140 ljudi, koji su uključivali kuhare koji su radili smjesu za palačinke, osobe koje su ih raznosili, suce i ostalo osoblje. Tijekom cijeloga dana brojne Sarajlije i gosti uživali su u prizoru i iščekivanju krajnjeg cilja koji je postignut 40 minuta prije isteka vremena.
Ove godine na sajmu se predstavilo 70 izlagača iz šest zemalja: Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Turske, Indije i Bosne i Hercegovine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu