Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. listopada 2019.
Velikodušnost

Otac i kći darovali farmu vrijednu 44 milijuna dolara veterinarskom fakultetu. Imaju samo jedan uvjet

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2018. u 7:54 2018-10-01T07:54:23+02:00

Nevjerojatno darežljivom gestom otac i kći darovali su 44 milijuna dolara vrijednu farmu stoke veterinarskom fakultetu u Calgaryju kako bi studentima veterine ponudili jedinstven pristup izvoru životinjske medicine, etičkom uzgajanju životinja i održivoj agrikulturi.

Devedesetogodišnji Jack Andreson i njegova kći Wynne Chisholm upravljali su rančem W.A. Ranches od 2005. godine kada je Anderson napustio svoj posao na plinskim i naftnim poljima.

Sada doniraju farmu koja se proteže na 7.700 hektara fakultetu University of Calgary’s Faculty of Veterinary Medicine, izvještava National Post.

Njihov jedini uvjet za donaciju bila je garancija da petero stalno zaposlenih radnika ostane na svojim radnim mjestima te da dosadašnji vlasnici imaju pravo posjeta s vremena na vrijeme. Osim toga, fakultet dobiva puno vlasništvo nad rančem i svim njihovim posjedima.

- Bilo nam je važno da nam i dalje bude dozvoljeno doći na ranč, osobito u vrijeme teljenja i vidjeti životinje. Moj otac vjerojatno i dalje želi doći u posjet vikendima kako je činio dosad i vidjeti što se događa, rekla je kći Wynne Chrisholm.

Prema riječima National Posta, radi se o najvećoj privatnoj donaciji nekom sjevernoameričkom fakultetu.

- Naša je nada da će ovaj poklon preobraziti poučavanje, učenje i terenski rad na fakultetu, ojačati osoblje i studente da stvaraju i dijele znanstvena, na dokazima utemeljena otkrića koja će poboljšati brigu o zdravlju i boljitku životinja, povećati našu proizvodnju i informirati javnost, istaknula je dosadašnja vlasnica u svom priopćenju na fakultetu.

Zahvalu u ime cijele ustanove izrazio je dekan fakulteta Dr. Baljit Singh.

- Darovana stočna farma ove veličine i kalibra nudi neprocjenjive edukacijske mogućnosti unutar dinamičnog i inovativnog modela poučavanja koji se prakticira na našem fakultetu. Ranč će omogućiti platformu za povezivanje s drugim fakultetima, industrijama i javnim sektorom kako bi se kultiviralo interdisciplinarno učenje i istraživanje te razvoj internacionalnog centra izvrsnosti u govedarskom uzgajivačkom zdravstvu, zaključio je dekan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.