Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Ljubav ne poznaje granice

Najljepša ljubavna priča ovih prostora: "Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke"

Izvor: Instagram/Screenshot
Izvor: Instagram/Screenshot
Autor:
Objavljeno: 7. ožujak 2019. u 22:25 2019-03-07T22:25:03+01:00

Ljubavna priča iz susjedstva pokazala je da istinska ljubav ne prepoznaje granice, prepreke, da ni fizički hendikep ne može biti kamen spoticanja pri ostvarenju snova. 24-godišnja Dejana Bačko iz Srbije, djevojka je koja je rođena bez ruku. To ju nije spriječilo da postane akademska slikarica i sportašica koja je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u parataekwondou u Australiji.

Dejana nije razveselila samo čitavu državu, svoju obitelj i fanove, već i svoga dečka, kojem je srce htjelo iskočiti iz grudi, piše Blic.

Dečka, 23-godišnjeg Sulju Keranovića upoznala je prošlog lipnja, a za upoznavanje kažu da je bilo – čudesno.

– Dok sam čekala autobus s drugaricom, vidjela sam jednog dečka koji je gledao u mene i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu, pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, da je student master studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, pohađa jednogodišnju akademiju “Schüler Helfen Leben” i volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao da je trenirao futsal, stolni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala da li bi trenirao tekvando. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i da je to njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna, kaže Dejana.

Prošla su četiri mjeseca, a onda ju je Suljo iznenadio porukom na Instagramu, dopisivali su se, došao je u Novi Sad i počeli su graditi svoju priču.

-Mi se držimo za ruke na naš način, kaže Dejana o njihovoj vezi. Zajedno treniraju u klubu “Gitros”, gdje je Suljo postao novi člana taekwondo tima. Izlaze, druže se, upoznaju nove ljude, putuju, a kad su kod kuće, Dejana ga uči slikati.

– Mnogo se smijemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom me umije tako lijepo zagrliti, rekla je Dejana.

-Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s invaliditetom.Nije sramota imati invaliditet, poručuje Suljo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.