Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Pokémon Sleep

Najavljena nova Pokémon igra: Bit će potpuna suprotnost prethodnoj. 'Spavanje pretvaramo u zabavu'

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 29. svibanj 2019. u 13:45 2019-05-29T13:45:38+02:00

Dok smo zbog igrice Pokémon Go gledali ljude kako trčkaraju skupljajući Pokémone, nova će igrica biti puno mirnija. 

Kompanija Pokémon je najavila novu igru koja će pratiti Pokémon Go, doznajemo s Guardiana.

Nosit će naziv Pokémon Sleep, a „spavanje će pretvoriti u zabavu“, poručuju iz kompanije.

Nova igra uključuje praćenje uzoraka spavanja igrača koji će utjecati na igru, a objavljena je na konferenciji za novinare koja je pokrivala teme glede službenog širenja franšize u Kini i Pokémon majica i haljina koje dolaze na zapad.

Cilj je "nagraditi dobre navike spavanja kao dio zdravog načina života", a razvija ga Select Button koji je prethodno surađivao s tvrtkom na aplikaciji „Magikarp Jump“, a pomažu i programeri Niantic, tvrtke Pokémon Go.

Pokémon Go ostaje jedna od najuspješnijih igara korisnika smartphonea na svijetu, a milijuni aktivnih korisnika još uvijek igraju svaki mjesec.

Uz koncept igre predstavljen je novi uređaj pod nazivom "Pokémon Go Plus +" , koji će se vjerojatno nositi na remenu za ručni zglob ili vrpci. Uređaj radi kao pedometar i sučelje za igru, a funkcionira i kao uređaj za praćenje spavanja putem akcelerometra, spajajući podatke s pametnim telefonom putem Bluetootha.

Uređaj se razvija u suradnji s tvrtkom Nintendo, koja je prethodno napravila kratke upite u istraživanje kvalitete "života života".

Prva online reakcija na igru ​​- koja bi trebala biti objavljena 2020. - bila je uglavnom nevjerica, a neki su očekivali da će Pokémoni upasti i u druge aspekte svakodnevnog života.

Ostale najave uključivale su nastavak igre "Detective Pikachu" za Nintendo Switch, igru ​​za Android i iOS pod nazivom "Pokémon Masters" proizvedenu u suradnji s DeNA-om, i "Pokémon Home",  sustav za pohranu i trgovinu temeljen na "cloudu"koji će raditi na raznim igrama, javljaju iz Guardiana

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu