Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Falus pridružen sisavcima

Islandski muzej dobio posljednji primjerak koji je nedostajao - ljudski penis

Islandski muzej dobio posljednji primjerak koji je nedostajao - ljudski penis
Islandski muzej dobio posljednji primjerak koji je nedostajao - ljudski penis
Autor:
Objavljeno: 12. travanj 2011. u 16:57 2011-04-12T16:57:32+02:00

Bizarni muzej otvoren je od 1997. ali je Hjartarson dugo čekao na ljudski primjerak te je Arason, njegov prijatelj, pomogao donacijom svog penisa nakon smrti

REYKJAVIK – U svome se životu Islanđanin Pall Arason trudio naći u središtu pozornosti, ali vjerojatno se nije nadao da će to uspjeti u smrti – kada je njegovo spolovilo postalo glavna atrakcija jednog od najbizarnijih muzeja svijeta, javljaju islandski mediji.
Sigurdur Hjartarson koji vodi falološki muzej u malom islandskom gradu Husaviku rekao je da će Arasonov organ pomoći zaokružiti veliku zbirku penisa islandskih sisavaca, kitova, tuljana, medvjeda i drugih.

Bizarni muzej otvoren je od 1997. ali je Hjartarson dugo čekao na ljudski primjerak te je Arason, njegov prijatelj, pomogao donacijom svog penisa nakon smrti. Donacija je morala pričekati jer je Arason doživio 95. rođendan. 

Nakon njegove nedavne smrti, spolovilo mu je odvojeno kirurškim zahvatom u mjesnoj mrtvačnici. 

Hjartarson je za list Frettabladid rekao kako je uvjeren da će posljednji dodatak muzejskoj zbirci povećati njegovu popularnost. »Ovo je posljednji primjerak koji mi je trebao«, rekao je

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.