Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Bolji život za ljubimce

Gradovi dobivaju certifikate za ljubimce: "Stvorimo bolju kvalitetu života za svih"

Photo/Pixabay
Photo/Pixabay
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2019. u 10:45 2019-01-31T10:45:00+01:00

Inicijativa pokreće dodjelu certifikata za gradove koji se pokažu pet friendly, kako bi se podigla svijest o brizi za ljubimce.

Mars Petcare uvodi certifikat "Bolji grad za ljubimce", u pokušaju da stvori okruženje koje će biti u prijateljskom odnosu s ljubimcima.

Certifikat ima namjenu da proslavi gradove koji su prepoznali važnost ljubimaca njegovih stanovnika, nudeći tako više pet friendly opcija.

Mars Petcare je kreirao certifikat kao dio programa "Better Cities for Pets", koji radi s neprofitnim, lokalnim zajednicama i poduzetnicima, da bi omogućio više sadržaja i otvorenosti prema ljubimcima, prenosi People.

"Gradovi diljem države se trude biti što više pet friendly, ali ima još jako puno posla", objašnjava Mark Johnson, predsjednik Mars Petcarea u Sjevernoj  Americi. 

"Kroz ove certifikate, nadamo se inspirirati što više gradova koji će poduzeti potrebne korake da bi se stvorila bolja kvaliteta života za ljude i njihove ljubimce", izjavljuje za People.

Američki gradovi koji budu htjeli dobiti certifikat, ocjenjivat će se temeljem dvanaest kriterija. Kriteriji pokrivaju sve, od opcija udomljavanja do rješavanja problema sa prenapučenosti lutalicama. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.